Deze wraps met hummus en falafel zijn een heerlijke snelle maaltijd. Soms heb je weinig tijd om te koken, of geen zin om te koken en dan vind ik het ideaal om wraps te eten. Met wat hummus, falafel en gegrilde groenten ben je al een heel eind. Ik vind dit ook een maaltijd die gewoon altijd goed is als je niet weet wat je nu weer eens moet maken. Deze zijn gemaakt met bietenwrap, maar je kunt ook prima volkoren wraps hiervoor gebruiken. In dit recept heb ik ook gebruik gemaakt van kant- en klare falafel (want snel en makkelijk), maar je kunt ze natuurlijk ook zelfmalen. Bijvoorbeeld met dit recept. Hetzelfde geldt voor de hummus. Ook die kun je kant- en klaar gebruiken, of zelf maken, zoals dit recept.
Let’s make some wraps!
Ingrediënten
voor 4 wraps
– 4 bietenwraps
– 1 bakje falafel
– 4 el hummus
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 2 handjes rucola
– handje pijnboompitten
Bereiding
1. Bak de falafel zoals aangegeven op de verpakking
2. Snijd de paprika in reepjes en de courgette in plakjes
3. Grill de groenten in een grill pan totdat ze mooie strepen krijgen
4. Besmeer de wraps in met de hummus
5. Verdeel de groenten over de wraps en vervolgens ook de falafel
6. Maak de wraps af met de rucola en wat pijnboompitten