Ontbijt

Vegan chocolade wafels

Vegan chocolade wafels

Persoonlijk ben ik meer een pannenkoeken persoon. Misschien komt het omdat ik zelf eigenlijk helemaal geen wafelijzer heb, of misschien omdat ik het gewoon leuk vind om pannenkoeken te bakken en dat gevoel weg is bij het maken van wafels. Maar ondanks dat, zijn wafels ook heel erg lekker. Zeker deze vegan chocolade wafels. In principe zou je van het beslag ook pannenkoeken maken, maar eerlijk is het wel handig af en toe om het gewoon in een wafelijzer te maken. Deze heb ik ook gemaakt toen ik bij mijn ouders was, daar heb ik wel een wafelijzer. En eerlijk is het dan extra genieten. Sowieso is ontbijten met chocola een goed idee, dus deze chocolade wafels zijn daar perfect voor. Heerlijk met wat verse aardbeien en plakjes banaan.

Let’s make some waffles!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 40 gram boekweitmeel
– 40 gram volkoren speltmeel
– 1 banaan
– 120 ml plantaardige melk
– 1 el cacaopoeder
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 tl bakpoeder
– snuf zout
plantaardige kwark, verse aardbeien, amandelen

Bereiding
Verwarm je wafelijzer voor
1. Meng in een klein schaaltje de eetlepel lijnzaad met 2 eetlepel water. Zet dit even apart terwijl je de rest voorbereid
2. Prak de helft van de banaan fijn en snijd de rest in plakjes
3. Meng in een kom het boekweitmeel met het volkoren speltmeel, de geprakte banaan, plantaardige melk, cacaopoeder, lijnzaad, bakpoeder en een snuf zout tot een glad beslag
4. Vet je wafelijzer in met wat olie of boter en verdeel hier wat van het beslag over
5. Bak de wafels totdat ze goudbruin zijn
6. Serveer de wafels met de plantaardige kwark, plakjes banaan, verse aardbeien en amandelen

Vegan chocolade wafels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.