Ben je op zoek naar een lekker ontbijt recept voor het weekend? Dan is deze appeltaart baked oats echt perfect. Een heerlijk ontbijt die wel even wat langer duurt en daardoor ook perfect voor het weekend. Ik blijf een fan van baked oats als ontbijt, het is net een taartje die je in de ochtend gewoon als ontbijt kunt eten. Al eerder maakte ik deze bananenbrood variant, dus daarop moet natuurlijk een appeltaart variant volgen. Appeltaart is sowieso altijd een favoriet en dat in een ontbijt kan niet mis gaan. Het is een makkelijk te maken variant door alles in een kom te mengen en in een ovenschaaltje te doen. Ook heb je vast veel van de ingrediënten al in huis, dus ideaal om een lekker ontbijtje te maken komend weekend. Ben je op zoek naar meer lekkere baked oats recepten? Probeer dan zeker eens deze tiramisu baked oats of deze strawberry cheesecake baked oats.
Let’s make some baked oats!
Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 70 gram havermeel
– 1 appel
– 80 gram appelmoes
– 200 ml plantaardige melk
– 1 el rozijnen
– 1 el chiazaad
– 1 tl vanille extract
– 2 tl maple syrup
– 1 tl kaneel
– 1 tl bakpoeder
– snuf zout
– amandelschaafsel
plantaardige kwark
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Snijd de appel door midden en snijd de ene helft in blokjes en rasp de andere helft
2. Meng in een kom het havermeel met de kaneel, het bakpoeder, snuf zout, de rozijnen, geraspte appel, appelmoes, 1 tl maple syrup, vanille extract en plantaardige melk
3. Giet het mengsel in een ovenschaaltje en bestrooi met wat amandelschaafsel. Zet in de oven voor circa 30 minuten
4. Bak ondertussen de overgebleven in een pan. Voeg een scheutje water toe en op het einde een snuf kaneel en 1 tl maple syrup
5. Maak de appeltaart baked oats af met de gebakken appel en de plantaardige kwark