Ontbijt

Chocolade pindakaas baked oats

Chocolade pindakaas baked oats

Baked oats zijn helemaal populair op dit moment. Ze komen in verschillende maten en vormen voorbij op het internet. Eigenlijk is het niet meer dan havermout en een paar andere ingrediënten in een blender doen, even in de oven zetten en je hebt een soort gezonde ontbijt cake. Begrijpelijk dat dit helemaal populair is, want wie wil nou niet de dag beginnen met een lekkere én voedzame ontbijt cake? Zeker deze chocolade pindakaas baked oats zijn een verwennerij in de ochtend. In deze baked oats zitten de pindakaas en chocola verstopt in het midden, waardoor je een verassing in je ontbijt hebt. Ik ben helemaal fan van dit ontbijt en heb hem nu al een aantal keer gemaakt. Ga jij hem ook maken?

Let’s make some baked oats!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 75 g havermout
– 200 ml plantaardige melk
– 1 banaan
– 1 el chiazaad
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 tl maple syrup
– snuf kaneel
– snuf zout
– 1 el pindakaas
– 1 el pure chocolade chips
kokosyoghurt, frambozen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Doe de havermout in een blender samen met de plantaardige melk, banaan, chiazaad, bakpoeder, vanille extract, maple syrup, kaneel en een snuf zout
2. Blend dit tot een glad geheel
3. Gebruik een ovenschaaltje en voeg hier de helft van het beslag aan toe. Doe de eetlepel pindakaas en chocolade chips in het midden en giet er vervolgens de rest van het beslag overheen
4. Zet het schaaltje voor circa 20 minuten in de oven
5. Maak af met wat kokosyoghurt en verse frambozen

PB Chocolate baked oats

1 Reactie

  1. […] Sinds ik de baked oats ontdekt heb ben ik helemaal fan. Het liefst eet ik dit nu elke dag en dat kan makkelijk want het is een heerlijk en gezond ontbijt waar genoeg variatie in mogelijk is. Deze keer heb ik een carrot cake baked oats gemaakt en alles met carrot cake kan eigenlijk niet misgaan. Koningsdag komt steeds dichterbij en dit ontbijt past daar perfect bij. De baked oats worden een soort cake wat je als ontbijt kunt eten. Daarnaast zit er al wat groenten in doordat er wortel in verwerkt wordt. Wat wil je nog meer? Ik vind het leuk om in het midden de vulling te verstoppen, zo heb je een verrassing wanneer je deze gaat eten. Voor dit recept heb ik vanille soja kwark gebruikt wat heel goed samen gaat met de carrot cake smaak. Afgemaakt met een lepel pindakaas en je ontbijtje is klaar. Wil je een andere versie baked oats maken? Probeer dan eens deze chocolade pindakaas baked oats. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.