Diner

Tomaat basilicum orzo

Tomaat basilicum orzo

Ben je op zoek naar een lekkere en makkelijke maaltijd voor door de week? Dan is deze tomaat basilicum orzo echt perfect! Deze orzo maak je in één pan, is snel klaar en bevat ook nog eens lekker veel groenten. Daarnaast is hij ook gewoon heel erg lekker. Een romige orzo met een volle tomatensmaak en dat zonder het gebruiken van room. De tomaat basilicum zorgt voor een lekkere romige orzo en geeft ook nog eens extra veel smaak. Zelf ben ik echt dol op zulk soort maaltijden en deze tomaat basilicum orzo kan ik je dan ook zeker aanraden. Zet hem op je weekmenu voor een lekkere, snelle en makkelijke maaltijd. Op zoek naar meer lekkere orzo recepten? Probeer dan ook zeker eens deze Griekse orzo of deze lente orzo.

Let’s make some orzo!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 150 gram orzo
– 250 gram cherry tomaatjes
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 50 gram zongedroogde tomaat
– 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
– 600 ml water
– 2 el Maza hoemoes tomaat basilicum
– 2 el Parmezaanse kaas
– 1 el citroensap
– 2 handjes verse spinazie
– handje verse basilicum
pijnboompitten, Parmezaanse kaas, basilicum

Bereiding
1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd ook de basilicum fijn
2. Verhit een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit hierin de ui aan
3. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaat, knoflook en cherrytomaatjes toe en bak dit even mee
4. Doe ook de tomatenpuree erbij en bak dit even mee voordat je de orzo en het water toevoegt. Laat het geheel circa 8 minuten zachtjes koken totdat de orzo gaar is
5. Voeg aan de orzo de hoemoes toe, samen met de Parmezaanse kaas en verse basilicum. Meng dit tot een geheel en voeg tot slot de handjes spinazie en citroensap toe en verwarm dit nog even mee totdat de spinazie geslonken is. Breng het geheel op smaak met peper en zout
6. Serveer de orzo met pijnboompitten, extra Parmezaanse kaas en basilicum

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Maza

Tomaat basilicum orzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *