Diner

Bloemkool pompoen curry

Bloemkool pompoen curry

Deze bloemkool pompoen curry is weer een heerlijk recept voor een lekkere curry. Met lekker veel groenten, romig en vol met smaak. Ik denk dat pompoen en bloemkool wel mijn favoriete groenten zijn om in een curry te verwerken. Vaak gebruik ik voor mijn curry’s 200 ml kokosmelk en een blik tomatenblokjes. Zo krijg je een heerlijk romige curry, maar dan wel wat minder zwaar dan wanneer je alleen kokosmelk gebruikt.

Let’s make some curry!

Ingrediënten
voor 4 personen
– 1 bloemkool
– 1 pompoen
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 1 stuk gember
– 2 blikken kikkererwten
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 pakje rode curry pasta (70 gram)
– 200 ml kokosmelk
– 300 gram zilvervliesrijst (ongekookte)
cashewnoten, verse koriander, limoen

Bereiding
1. Maak de pompoen schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Kook de pompoen beetgaar
2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
3. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, snipper de ui en snijd de knoflook, rode peper en gember fijn
4. Verwarm een pan met wat olie en fruit hier de ui, knoflook, gember en peper in aan. Bak daarna de pompoen en bloemkool mee voor circa 5 minuten
5. Voeg vervolgens de rode curry pasta toe en bak dit nog circa 1 minuut mee
6. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en kikkererwten toe en laat circa 15 minuten koken totdat de bloemkool zacht is
7. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking
8. Serveer de curry met de zilvervliesrijst, cashewnoten, verse koriander en limoen

Bloemkool pompoen curry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.