Diner

Herb crusted tofu

Herb crusted tofu

Ben je op zoek naar een vega(n) hoofdgerecht voor de kerst? Dan is deze herb crusted tofu absoluut een aanrader! Misschien denk je niet meteen aan tofu als je een lekker gerecht op tafel wil zetten, maar deze is zeker een show stopper. Deze herb crusted tofu wordt gebakken in een heerlijke knapperige korst van salie en tijm, wat de tofu een heerlijke smaak geeft. Al eerder deelde ik mijn pompoen feta dip, en deze dip past perfect bij dit hoofdgerecht. Zo zie je dat je de recepten op verschillende manieren kunt gebruiken. Het recept voor de pompoen feta dip maakt een grote portie, dus je kunt wat achter houden voor het hoofdgerecht en de rest alvast als dip serveren, ideaal toch? Hoe dan ook kan ik je zeker aanraden om die wel bij deze tofu te serveren. Maakt hem extra lekker en heel eerlijk, dit ziet er toch super feestelijk uit?! Het recept voor de pompoen feta dip vind je hier.

Let’s make some tofu!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– 1 blok tofu (375 gram)
– 50 gram panko
– 50 gram maizena
– 100 ml ongezoete plantaardige melk
– 15 gram verse salie
– 1 tl gedroogde tijm
– 1 tl knoflookpoeder
– 50 gram rucola
– 1 el olijfolie
– 1 el balsamico azijn
– handje walnoten
granaatappel pitjes, citroen, pompoen feta dip

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Pers zoveel mogelijk vocht uit de tofu en snijd deze in triangels
2. Blend in een keukenmachine de salie fijn en meng dit met de panko, tijm, knoflookpoeder, peper en zout
3. Maak drie schaaltjes met het panko mengsel, een met de maizena en een met de ongezoete plantaardige melk
4. Haal de tofu eerst door het schaaltje met maizena, vervolgens door het schaaltje met plantaardige melk en ten slotte door de panko. Zorg ervoor dat de tofu helemaal bedekt is en leg de tofu op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit met de overige stukken tofu
5. Spray wat olijfolie over de tofu heen en zet in de oven voor circa 30 minuten. Draai ze halverwege een keer om en spray opnieuw in met wat olijfolie
6. Verdeel de el olijfolie en balsamico over de rucola heen en breng op smaak met peper en zout
7. Om te serveren, verdeel een flinke el van de pompoen feta dip over een bord, gevolgd door de rucola en de gebakken tofu. Maak af met verse citroen, granaatappel pitjes en de gehakte walnoten

* Je kunt de tofu ook in een pan bakken, zorg er dan wel voor dat je een goede laag olie gebruikt om de tofu mooi goudbruin te krijgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.