Spreads and Dips

Pompoen feta dip

Pompoen feta dip

Kerst is in aantocht en dat betekent dat er vanaf nu lekkere inspiratie gedeeld wordt voor de kerst. Beginnend met deze pompoen feta dip, die perfect is om te serveren als hapje voor bij de borrel. Voor deze heerlijke dip heb je maar een paar ingrediënten nodig en het is super makkelijk te maken. En dat terwijl deze pompoen feta dip onwijs lekker is en er ook nog eens super feestelijk uitziet. Met deze dip steel je zeker de show en wordt het gegarandeerd een succes. Dit recept maakt ook meteen een flinke portie, dus je kunt er zeker even mee vooruit. Het recept kost niet veel moeite. De oven doet even zijn werk en daarna doe je eigenlijk alles in een keukenmachine en je dip is klaar. Serveer met wat toastjes of crackers en een lekker wijntje en ik zeg niks meer aan doen. Op zoek naar andere lekkere feestelijke dips? Probeer dan ook zeker eens deze pesto loaded hummus of deze baba ganoush.

Let’s make some dip!

Ingrediënten
voor 1 portie
– 1 pompoen
– 200 gram feta
– 100 gram (Griekse) yoghurt
– 3 teentjes knoflook
– 1 tl maple syrup
– handje verse tijm
walnoten, granaatappel pitjes, tijm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Leg deze met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Leg hier ook de teentjes knoflook bij. Zet voor circa 30 minuten in de oven
2. Laat de pompoen afkoelen en verwijder vervolgens het vruchtvlees van de schil
3. Doe in een keukenmachine de pompoen, teentjes knoflook, yoghurt, feta, maple syrup en verse tijm. Blend dit tot een glad geheel en breng op smaak met peper en zout. Laat de dip even opstijven in de koelkast
4. Serveer de pompoen feta dip met gehakte walnoten, granaatappel pitjes en tijm. Lekker met wat crackers of toastjes

Pompoen feta dip

2 Reacties

  1. […] Ben je op zoek naar een vega(n) hoofdgerecht voor de kerst? Dan is deze herb crusted tofu absoluut een aanrader! Misschien denk je niet meteen aan tofu als je een lekker gerecht op tafel wil zetten, maar deze is zeker een show stopper. Deze herb crusted tofu wordt gebakken in een heerlijke knapperige korst van salie en tijm, wat de tofu een heerlijke smaak geeft. Al eerder deelde ik mijn pompoen feta dip, en deze dip past perfect bij dit hoofdgerecht. Zo zie je dat je de recepten op verschillende manieren kunt gebruiken. Het recept voor de pompoen feta dip maakt een grote portie, dus je kunt wat achter houden voor het hoofdgerecht en de rest alvast als dip serveren, ideaal toch? Hoe dan ook kan ik je zeker aanraden om die wel bij deze tofu te serveren. Maakt hem extra lekker en heel eerlijk, dit ziet er toch super feestelijk uit?! Het recept voor de pompoen feta dip vind je hier. […]

  2. […] Deze geroosterde bloemkool met tahin-harissa dressing is een geweldig lekker bijgerecht voor bij de kerst. Een heerlijk feestelijk gerecht waarmee je veel mensen blij zult maken. Dat groenten saai zijn is echt verleden tijd. Je kunt zoveel met groenten en door er net wat meer aandacht aan te besteden zet je een lekker gerecht op tafel waardoor iedereen van de groenten zal genieten. Bloemkool is een van de groenten waar je zoveel mee kunt. Rooster het in de oven met wat kruiden, maak het af met verschillende smaakmakers en je hebt weer iets heel anders dan gewone gekookte bloemkool. Deze geroosterde bloemkool met harissa-tahin dressing is echt geweldig lekker. Zeker in combinatie met het zoete van de granaatappel en het frisse van de dille. Hoe dan ook een geweldig lekker bijgerecht om te maken voor de feestdagen. Op zoek naar meer lekkere kerst gerechten? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen feta dip. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *