Volgende week is het Valentijnsdag en als jij op zoek bent naar het perfecte recept voor die dag, dan moet je deze roze rode biet feta dip zeker eens proberen. De rode bieten geeft deze dip een mooie roze kleur, wat dus helemaal in het thema past. Voor de dip zelf heb je maar een paar ingrediënten nodig. De rode bieten moeten wel even in de oven, maar dat is niet erg, want dan kun je zelf tussendoor nog wat andere dingen doen. Zodra ze eenmaal klaarziend is het een kwestie van alle ingrediënten in een keukenmachine doen en tot een gladde dip blenden. Zo makkelijk is het! Zelf heb ik er krokante bonen bij gemaakt. Ik hou wel van iets krokants bij een romige dip, maar je kunt er ook voor kiezen om deze weg te laten en alleen de dip te maken. Een ding wat je niet weg moet laten is de dille. Dit geeft de dip een frisse smaak en past zo goed in combinatie met de rode biet en feta. Ben je op zoek naar meer lekkere dip recepten? Dan is deze pompoen feta dip ook zeker een aanrader.
Let’s make some dip!
Ingrediënten
voor 1 portie
– 3 rode bieten (circa 300 gram)
– 150 gram feta
– 100 gram (Griekse) yoghurt
– 3 teentjes knoflook
– 1 tl maple syrup
– 200 gram cannellini bonen
– 1/2 tl knoflookpoeder
– 1/2 tl komijn
– handje walnoten
– handje verse dille
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de rode bieten en laat de schil eraan zitten. Besprenkel met wat olijfolie en verpak ze apart in een stukje aluminiumfolie en leg op een bakplaat. Zet in de oven voor circa 45 minuten
2. Spoel de cannellini bonen af en laat uitlekken. Meng deze met de knoflookpoeder, komijn, peper, zout en een scheut olijfolie. Voeg na 15 minuten de bonen toe aan de bakplaat samen met dek knoflook teentjes en rooster dit nog voor 30 minuten mee. Meng halverwege een keer door
2. Laat de rode biet afkoelen en verwijder de schil. Je kunt deze er nu makkelijk afhalen. Doe dit ook met de teentjes knoflook. Snijd de biet in grove stukken
3. Doe de feta in een blender, samen met de rode biet, (Griekse) yoghurt, teentjes knoflook, maple syrup, peper en zout. Meng tot een glad geheel. Laat de dip even opstijven in de koelkast
4. Serveer de dip met de geroosterde bonen, fijngehakte walnoten en verse dille. Lekker met wat crackers of toastjes