Hummus zijn er in zoveel verschillende smaken en soorten en ik heb al een aantal variaties gedeeld. Nu is het tijd om weer een topper toe te voegen aan deze reeks, namelijk deze shakshuka hummus. Een romige en smaakvolle hummus, die afgemaakt is met een topping van shakshuka. Niet echte shakshuka want dit recept bevat geen eieren, maar het deel ervan waar je normaal de eieren in maakt. Deze heb ik gebruikt als topping voor op de hummus en deze combinatie is onwijs lekker. Zeker met wat zelfgemaakt naanbrood is dit heerlijk als hapje bij de borrel, maar ook gewoon om als lunch te eten. Een lekker, voedzaam en volledig plantaardig gerecht vol met groenten en smaak. Deze hummus heb ik gemaakt met mijn Froothie Optimum 9200A. Voorheen maakte ik altijd gebruik van een staafmixer bij gebrek aan een goede blender, maar wat een verschil is het wanneer je wel gebruik maakt van een blender die het goed doet. Het resultaat is een super romige hummus, wat zoveel lekkerder is.
Let’s make some shakshuka hummus!
Ingrediënten
voor 1 portie
voor de hummus
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 1 rode paprika
– 3 teentjes knoflook
– 2 el tahin
– sap van 1/2 citroen
– snuf komijn
voor de shakshuka topping
– 1 aubergine
– 1 rode paprika
– 5 tomaten
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 tl komijn
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– snuf chilivlokken
volkoren naanbrood, verse kruiden, sesamzaad
Bereiding
voor de hummus
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de paprika en leg deze samen met de teentjes knoflook op een bakplaat. Zet voor 20 minuten in de oven
2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Verwijder de velletjes van de kikkererwten. Dit is even een werkje, maar is het zeker waard
3. Wanneer de paprika klaar is, maak deze schoon en snijd in stukjes. Maak ook de knoflook schoon en snijd de zongedroogde tomaat in stukjes
4. Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en meng dit tot een romig geheel
5. Breng de hummus op smaak met peper en zout
voor de shakshuka topping
6. Snijd de aubergine in blokjes, de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
7. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg vervolgens de aubergine en paprika toe en bak dit circa 5 minuten mee
8. Doe vervolgens de komijn, gerookt paprikapoeder en chilivlokken erbij, gevolgd door de tomaten en laat dit circa 10 minuten zachtjes op het vuur bakken
9. Breng de shakshuka topping op smaak met peper en zout
10. Verdeel de shakshuka topping over de hummus heen en maak af met sesamzaad en verse groene kruiden. Serveer met (zelfgemaakt) naanbrood
[…] Perfect als lunch of als diner. Op zoek naar meer shakshuka recepten? Probeer ook eens deze shakshuka hummus. Of juist op zoek naar meer tofu scrabble recepten? Probeer dan eens deze scrambled tofu […]
[…] Deze taco loaded hummus is een heerlijk fusion gerecht. Ik ben dol op de Mexicaanse keuken en op hummus, dus deze combinatie is voor mij perfect. Een heerlijk romige hummus op smaak gebracht met tacokruiden voor een Mexicaans tintje, met een lekkere topping van maïs, zwarte bonen en een simpele tomatensalsa. Ideaal om als hapje te serveren met wat tortilla chips erbij. Maak het nog feestelijker met een lekkere guacamole erbij en je hebt een leuk en verrassend gerecht.Hiermee zet je weer eens wat anders op tafel. Ook is deze lekker om gewoon als lunch te eten, een wat luxere en uitgebreidere lunch weliswaar, maar dat mag zo nu en dan wel eens toch? Ik weet in ieder geval dat deze hier nog vaker op tafel komt te staan, want dit was wederom een succes. Niet zo fan van Mexicaans of op zoek naar een ander loaded hummus recept? Probeer dan eens mijn shakshuka hummus. […]