Lunch

Witte bonen rode pesto salade

Witte bonen rode pesto salade

Deze witte bonen rode pesto salade is een top recept wanneer je zin hebt in even wat anders. Ik ben dol op peulvruchten en vind ze eigenlijk allemaal we lekker. Elke dag eet ik wel een soort van peulvrucht en ik houd er ook van om ermee te koken en lekkere recepten mee te maken. Het makkelijkste vind ik het om ze in een avondmaaltijd te verwerken, maar voor de lunch is het ook een hele goede toevoeging. Zeker als je het in de vorm van een salade maakt. De rode pesto zorgt voor een heerlijke smaak. Je kunt deze eten op toast of met wat (volkoren) platbrood, maar het is ook een hele goede toevoeging aan een salade of een bowl vol met lekkers.

Let’s make some salad!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– 1 blik witte bonen (400 gram)
– 100 gram zongedroogde tomaat
– 1 el pijnboompitten
– handje verse basilicum
– 1 teentje knoflook
– 1 el citroensap
– 1 el olijfolie
– 1 el edelgistvlokken

Bereiding
1. Spoel de witte bonen af en laat deze uitlekken
2. Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze goud-bruin zijn
3. Meng in een keukenmachine alle ingrediënten behalve de witte bonen tot een pesto
4. Meng de witte bonen door de pesto en breng op smaak met peper en zout
5. Serveer de salade zoals jij lekker vind. Bijvoorbeeld met (volkoren)platbrood
6. Bewaar de salade in de koelkast

Witte bonen rode pesto salade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.