Diner Lunch

Pittige Mexicaanse bowl

Pittige Mexicaanse bowl

Ik ben dol op de Mexicaanse keuken en op eten uit een kom. Voeg deze twee samen en je hebt deze heerlijke pittige Mexicaanse bowl. Het eten uit een kom geeft me echt een comfort gevoel. Je kunt er ook eigenlijk alles aan toevoegen wat je maar lekker vind en zo wordt je bowl elke keer weer anders. Deze pittige Mexicaanse bowl is gemaakt met geroosterde bloemkool, wat de bowl wat extra groenten en crunch geeft. De pittige en romige hummus dressing maakt hem helemaal af. Mocht je niet van pittig houden, dan kun je wat minder sriracha toevoegen. Hierdoor wordt hij een stuk milder. Een heerlijk voedzame bowl, vol met groenten, kleuren en smaken. Ook fan van bowls? Probeer dan zeker eens deze crispy tofu bowl of deze poke bowl met kokosrijst.

Ingrediënten
voor 2 bowls
– 400 gram bloemkool
– 75 gram ongekookte zilvervliesrijst
– 1 klein blikje zwarte bonen (200 gram)
– 1 klein blikje maïs (150 gram)
– 2 tomaten
– 1 avocado
– handje verse peterselie/koriander
– 2 el salsa
– 4 el hummus
– 2 tl sriracha
– sap van 1 limoen
– 2 tl knoflookpoeder
– 1 tl uienpoeder
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl gemalen komijn
– snuf chilipoeder
limoen, verse koriander/peterselie, sriracha

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de bloemkool in roosjes en meng deze in een kom met 1 tl knoflookpoeder, uienpoeder, gerookt paprikapoeder, komijn, snuf chilipoeder, peper, zout en eens scheutje olijfolie
2. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor circa 20 minuten totdat de bloemkool goudbruin is
3. Kook de rijst volgens de verpakking
4. Spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken
5. Bak de maïs kort in een pan totdat deze begint te kleuren
6. Halveer de avocado en snijd beide helften in plakjes
7. Snijd de tomaten in blokjes, de peterselie en de koriander fijn en meng deze met elkaar
8. Meng voor de dressing de hummus, sriracha, limoensap en 1 tl knoflookpoeder door elkaar. Verdun de dressing eventueel met wat water als deze te dik is
9. Maak nu de bowls op. Verdeel hiervoor de geroosterde bloemkool, gekookte rijst, zwarte bonen, maïs en tomaten over 2 kommen
10. Maak de kommen af met de avocado, salsa en pittige hummusdressing. Serveer met limoen, verse koriander/peterselie en eventueel extra sriracha

Pittige Mexicaanse bowl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *