Lunch

Poke toast

Poke toast

Als lunch neem ik naar werk vaak boterhammen mee. Heel saai en simpel, maar ik hou van brood. Als ik thuis ben vind ik het heerlijk om hier een uitgebreidere toast van te maken. Lekker als afwisseling op de boterham die altijd in mijn broodtrommel zit. Deze poke toast is een mega lekker lunch recept die je makkelijk kunt maken en echt weer even wat anders is. De combinatie van de romige avocado met de gebakken tempeh en de frisse munt dressing met de pittige sriracha is echt heerlijk. Alles wat een poke bowl heeft, maar dan op een lekker stukje brood. Tevens is deze toast super eiwitrijk door zowel de tempeh als de edamame en de frisse muntdressing. Deze poke toast zit echt bomvol smaak en is perfect voor alle poke liefhebbers. Op zoek naar meer lekkere lunch recepten? Probeer dan ook zeker eens deze tofu bahn mi of deze smoked tofu sandwich.

Let’s make some toast!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 4 sneetjes (volkoren)brood
– 1 avocado
– 180 gram tempeh
– 100 gram edamame boontjes
– 1 stengel bosui
– 100 gram ongezoete (soja)yoghurt
– 1 el (vegan)mayo
– 1 limoen
– handje verse munt
– 1/2 tl knoflookpoeder
– sriracha
sesamzaad, extra limoen, verse munt/koriander

Bereiding
1. Blend voor de frisse munt dressing de soja yoghurt met de mayo, sap van 1/2 limoen, handje verse munt, knoflookpoeder, peper en zout in een blender of gebruik een staafmixer om een gladde dressing te krijgen
2. Prak de avocado samen met het sap van 1/2 limoen, peper en zout tot een gladde spread
3. Rooster de sneetjes brood en snijd de bosui in ringen
4. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de tempeh bruin
5. Verdeel de avocado spread over de sneetjes brood, gevolgd door de gebakken tempeh, edamame boontjes en bosui
6. Maak de toasts af met de frisse munt dressing, sriracha, sesamzaad, extra kruiden en extra limoen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.