Diner

Linzencurry met volkoren naanbrood

Linzencurry met volkoren naanbrood

Dit recept voor linzencurry met volkoren naanbrood is niet een, maar twee recepten. Deze twee recepten kun je goed los van elkaar maken, maar zijn ook heerlijk om samen te eten. Sinds kort heb ik het zelf naanbrood maken helemaal ontdekt. Het is eigenlijk zo simpel om te doen en het is zoveel lekkerder dan die uit de supermarkt. Die vind ik vaak aan de droge kant, terwijl deze heerlijk zacht zijn. Wat is er nou lekkerder om dat zelfgemaakte naanbrood mee te eten? Juist een goed gevulde curry. Dan zit je met deze linzencurry met bloemkool zeker goed. Dit is ook zeker een van mijn favoriete curry’s. Deze kun je ook apart maken en met wat rijst serveren, maar het naanbrood erbij maken is zeker een aanrader en het proberen waard.

Let’s make some curry!
and bread

Ingrediënten
voor 4 personen

voor de linzencurry
– 200 gram gedroogde rode linzen
– 1 bloemkool
– 1 rode paprika
– 1 rode peper
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 stukje gember
– 1 el curry madras kruiden
– 2 el rode curry pasta
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 200 ml kokosmelk
– 400 ml water
limoen, verse koriander

voor het volkoren naanbrood
– 150 gram volkorenmeel
– 50 gram sojayoghurt
– 1/2 zakje gedroogde gist
– 63 ml warm water
– 1/2 tl zout
– 1 el olijfolie + wat extra
– 1 teentje knoflook
– 1 el verse tijm

Bereiding
voor het volkoren naanbrood
1. Meng het halve zakje gist met het warme water. Zorg ervoor dat je dit goed mengt zodat er geen klontjes meer inzitten
2. Snijd het teentje knoflook en de tijm fijn
3. Doe het volkorenmeel in een grote kom en voeg hier het gistmengsel, de sojayoghurt, knoflook, tijm en de eetlepel olijfolie aan toe
4. Kneed dit met een handmixer met deeghaak tot een geheel. Voeg halverwege het zout toe
5. Maak een bal van het deeg en besmeer deze met wat olijfolie zodat deze volledig bedekt is
6. Doe de bal in een kom en dek deze af met een vochtige theedoek. Laat dit circa 1 uur rijzen. Het deeg zou dan ongeveer moeten verdubbelen
7. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol hier kleine balletjes van. Druk ze vervolgens plat om er naanbroden van te maken
8. Verhit een pan op het vuur met een klein beetje olijfolie en bak hierin de naanbroden goudbruin aan beide kanten. Herhaal dit met alle broodjes

voor de linzencurry
verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was deze
2. Leg de bloemkool roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de eetlepel curry madras kruiden en wat olijfolie. Meng dit goed en zet voor circa 25 minuten in de oven
3. Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en de knoflook, gember en rode peper fijn
4. Spoel de rode linzen af en laat uitlekken
5. Verhit een pan op het vuur en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper in aan
6. Voeg vervolgens de rode paprika toe en bak even mee
7. Doe de rode curry pasta erbij en laat dit nog circa 1 minuut mee bakken
8. Daarna doe je de tomatenblokjes, kokosmelk, water en rode linzen erbij en laat dit circa 25 minuten zachtjes koken
9. Zodra de bloemkool uit de oven klaar is, voeg deze toe aan de curry en laat mee garen

Serveer de linzencurry met het naanbrood, verse koriander en limoen

Linzencurry met volkoren naanbrood

6 Reacties

  1. […] blijft). Heerlijk dus voor bij de borrel met vers gemaakt naan brood, het recept daarvoor vindt je hier. Daarnaast is dit recept ook heerlijk als een voedzame spread voor op je […]

  2. […] subtiele pinda smaak. Deze curry zit ook vol met lekker veel groenten. Heerlijk om te serveren met zelfgemaakt naanbrood of met wat (zilvervlies)rijst. Ideaal om nu met deze koude dagen lekker mee op te […]

  3. […] heb ik gebruikt als topping voor op de hummus en deze combinatie is onwijs lekker. Zeker met wat zelfgemaakt naanbrood is dit heerlijk als hapje bij de borrel, maar ook gewoon om als lunch te eten. Een lekker, voedzaam […]

  4. […] Curry’s zijn een van mijn favoriete maaltijden. Het is een heerlijke manier om lekker veel groenten te verwerken. Daarnaast zijn ze heerlijk verwarmend en geven ze me echt een comfort gevoel. Curry’s zijn er in onwijs veel verschillende soorten en je kunt er eigenlijk alles in doen wat je maar lekker vindt. Een Indiase Dahl vind ik een van de lekkerste curry’s en deze Dahl met geroosterde bloemkool is er daar een van. De geroosterde bloemkool zorgt voor wat extra groenten en een extra bite. Ik vind de combinatie hiervan echt heerlijk, zeker geserveerd met een lekker stuk zelfgemaakte naanbrood. Maar ook met wat rijst is dit een heerlijke, vullende en voedzame maaltijd. Dit zijn van die gerechten die er vaak heel moeilijk uit zien om zelf te maken, maar geloof me, dit recept is echt heel makkelijk. Je hebt alleen even geduld nodig, maar het is het wachten waard. Wil je ook zelf naanbrood maken? Bekijk dan mijn recept voor dit volkoren naanbrood. […]

  5. […] Baba Ganoush is een heerlijk gerecht voor bij de borrel. Het is een dip op basis van aubergine en komt uit het Midden Oosten. Voor dit recept heb je eigenlijk maar 5 ingrediënten nodig en je hebt het zo gemaakt. Het duurt alleen even om de aubergines in de oven te doen, maar daar hoef je verder zelf niks voor te doen. Een ideaal recept dus als je op zoek bent naar een lekkere dip voor bij de borrel, niet te veel tijd ermee kwijt wilt zijn en niet te veel ingrediënten voor nodig hebt. Daarnaast is deze dip eigenlijk op basis van groenten, dus dat is ook nog eens een win-win. Heerlijk smaakvol en lekker om te serveren met wat (zelfgemaakt) naanbrood. […]

  6. […] verse koriander en limoen. Deze curry is heerlijk met wat rijst, maar ook met (zelfgemaakt) naanbrood is hij onwijs lekker. Een lekkere maaltijd die je ook goed kunt meal preppen, want de dag erna zijn […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *