Diner

Rode bieten risotto

Rode bieten risotto

Ben je nog op zoek naar een perfect recept voor de feestdagen? Zoek dan niet verder, want deze rode bieten risotto is perfect. Met deze rode bieten risotto ga je gegarandeerd indruk maken op je gasten. Niet alleen de kleur is fantastisch, maar de smaak is ook onwijs lekker. Het duurt wel even om te maken, maar de oven doet het grootste deel van het werk. Ook heb je maar een klein aantal ingrediënten nodig om dit feestelijke gerecht op tafel te zetten. Een risotto is naar mijn idee altijd goed en de rode biet maakt deze variant onwijs feestelijk door zijn kleur. Afgemaakt met geitenkaas, salie en hazelnoten is dit een onwijs lekker vegetarisch gerecht om op tafel te zetten. Ben je op zoek naar meer feestelijke recepten voor de feestdagen? Probeer dan zeker ook eens deze blini’s met carrot lox of deze herb crusted tofu.

Let’s make some risotto!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 225 gram risotto rijst
– 4 verse rode bieten
– 750 ml groentebouillon
– 2 sjalotten
– 3 teentjes knoflook
– 2 el Maza hoemoes rode biet
– sap van ½ citroen
– handje verse salie
– 2 el hazelnoten
– 100 gram geitenkaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de rode bieten en leg deze apart op een stukje aluminiumfolie. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en verpak de rode bieten volledig in het aluminiumfolie. Leg de rode bieten voor 60 minuten in de oven
2. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan
3. Verwijder de schil van de rode biet (deze kun je er nu makkelijk afhalen) en blend de helft van de rode bieten met de groentebouillon. Snijd de andere helft in kleine stukjes
4. Verhit een pan op het vuur met een flinke scheut olie en bak hierin de salie kort. Verwijder deze uit de pan en zet opzij. Hak de hazelnoten en salie grof voor de topping
5. Voeg een extra scheutje olijfolie toe aan dezelfde pan en fruit hierin de sjalotten. Voeg vervolgens de knoflook toe gevolgd door de risotto rijst
6. Doe lepel voor lepel de bouillon bij de risotto rijst en herhaal dit proces totdat je een romige risotto hebt
7. Voeg op het eind de blokjes rode biet toe, samen met het citroensap en de hoemoes. Roer dit tot een glad geheel
8. Serveer de risotto met geitenkaas en de hazelnoot salie topping

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Maza

Rode bieten risotto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *