Diner Lunch

Falafel bowl

Falafel bowl

Bowls zijn er in alle soorten en maten en ik ben er dol op. Van een poké bowl tot een smoothiebowl, bij mij komen ze allemaal voorbij. Wat ik er zo fijn aan vind is dat je er eigenlijk van alles van kunt maken en alles in kunt stoppen wat je maar hebt. Deze keer een bowl met een Midden-Oosterse twist, namelijk deze falafel bowl. Deze falafel bowl is gemaakt met behulp van de Koro falafelmix waardoor het nog makkelijker is om zelf je falafel te maken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om falafel te gebruiken die al kant-en-klaar is. Daarnaast wordt de falafel aangevuld met een lekkere tabouleh en afgemaakt met een zelfgemaakte tahin-yoghurt dressing. Een heerlijk frisse bowl die je prima als lunch of avondmaaltijd kunt eten. Deze falafel bowl is makkelijk te maken, zit vol met smaak en kleur en is ook nog eens onwijs lekker. Ook zo fan van bowls? Probeer dan ook zeker eens deze BBQ bloemkool bowl of deze Crispy Tofu bowl.

Let’s make some falafel bowls!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 167 gram Koro falafelmix (of 1 pakje kant-en-klare falafel)
– 75 gram bulgur
– 1 tomaat
– sap van 1/2 citroen
– handje verse peterselie + verse munt
– 1 el olijfolie
– 1/2 komkommer
– 200 gram cherrytomaatjes
– 2 handjes sla naar keuze
– 2 el tahin
– 50 gram (soja)yoghurt
– snuf knoflookpoeder
– 1 el citroensap
– 2 el hummus
sesamzaad, radijs, verse kruiden

Bereiding
1. Maak eerst de falafel: meng hiervoor de falafelmix met 200 ml heet water en laat 10 minuten staan. Vorm vervolgens met je handen kleine balletjes van het mengsel en bak deze in een pan met wat olie aan beide kanten bruin. Het beslag blijft een beetje nat maar dat is niet erg
2. Kook de bulgur volgens de verpakking
3. Snijd de tomaat in blokjes en de verse kruiden fijn. Meng de tomatenblokjes met de verse kruiden, olijfolie en sap van 1/2 citroen door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout
4. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in blokjes
5. Meng voor de dressing de tahin met de (soja)yoghurt, knoflookpoeder en citroensap. Breng op smaak met peper en zout
6. Verdeel het volgende over de twee bowls: een handje sla, de tabouleh, stukjes komkommer, cherrytomaatjes en de falafel. Maak de bowls af met een lepel hummus en de tahin-yoghurt dressing

Falafel bowl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *