Diner Lunch

Crispy tofu bowl

Crispy tofu bowl

Voorheen was ik geen fan van tofu, ik vond het maar saai en nergens naar smaken. Echter heb ik ontdekt dat als je het op een goede manier bereidt, het wel heel lekker kan zijn en dat je er zelfs heel veel mee kunt. Deze crispy tofu bowl is een van de manieren waarop ik heb ontdekt dat tofu wel heel lekker is. Door deze te bakken in de oven wordt hij lekker krokant en door hem goed te marineren krijgt de tofu ook een lekkere smaak. Heerlijk om als eiwitbron te verwerken in een bowl zoals deze. Het ideale van zulke bowls vind ik dat je er eigenlijk alles aan toe kunt voegen wat je lekker vindt of wat je toevallig nog in de koelkast hebt liggen. Een ideale manier om restjes te verwerken, maar ook om een flinke portie groenten binnen te krijgen. Deze crispy tofu bowl is pas echt af met de lekkere pinda dressing, die je zeker niet moet weglaten. Een heerlijke, voedzame en kleurrijke bowl. Daar wordt je toch meteen blij van. Op zoek naar meer bowl inspiratie? Probeer dan eens deze poke bowl of Buddha bowl.

Let’s make some crispy tofu bowls!

Ingrediënten
voor 2 bowls
– 75 gram volkoren basmati rijst
– 1 avocado
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 2 handjes spinazie
– 2 handjes geraspte wortel
– 2 handjes rode kool
verse limoen, koriander, sesamzaad

voor de tofu
– 1 blok tofu (375 gram)
– 1 el maizena
– 1 el sesamolie
– 1 el sojasaus
– snuf knoflookpoeder
– snuf gerookt paprikapoeder

voor de pinda dressing
– 2 el pindakaas
– 1 el sojasaus
– 1 el water
– sap van 1/2 limoen
– 1 tl sriracha
– snuf knoflookpoeder
– snuf gemberpoeder

Bereiding
1. Laat de tofu uitlekken en knijp voorzichtig zoveel mogelijk vocht eruit. Wikkel eventueel in een schone theedoek en leg er iets zwaars op om zoveel mogelijk vocht uit de tofu te halen
2. Snijd de tofu in blokjes
3. Meng in een grote kom de tofu met de maizena, knoflookpoeder en gerookt paprikapoeder
4. Voeg vervolgens de sesamolie en sojasaus toe en meng dit goed door elkaar. Laat minimaal 30 minuten marineren

Verwarm de oven voor op 200 graden
5. Verspreid de gemarineerde tofu over een bakplaat met bakpapier. Zet voor circa 30 minuten in de oven. Draai halverwege een keer om
6. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Snijd de avocado in plakjes
7. Kook de rijst volgens de verpakking
8. Meng de ingrediënten voor de pinda dressing door elkaar en zet opzij. Voeg eventueel wat extra water toe wanneer deze nog te dik is
9. Verhit wat olie in een bakpan en bak hierin de ui en paprika
10. Verdeel over twee kommen de spinazie, geraspte wortel en rode kool. Verdeel vervolgens ook de gebakken paprika over de kommen, de gekookte rijst, avocado en de gebakken tofu. Maak af met de pinda dressing en serveer met koriander, sesamzaad, limoen en extra pinda dressing

Crispy tofu bowl

3 Reacties

  1. […] ik de crispy tofu heb ontdekt ben ik er helemaal weg van. Al eerder heb ik een heerlijk recept met gebakken tofu gedeeld en deze curry ramen noodles is ook weer zo’n lekker recept met die gebakken tofu. Ik […]

  2. […] zomerdag als op een regenachtige dag. Op zoek naar een soortgelijk recept? Probeer dan eens deze crispy tofu bowls of deze curry ramen […]

  3. […] voedzame bowl, vol met groenten, kleuren en smaken. Ook fan van bowls? Probeer dan zeker eens deze crispy tofu bowl of deze poke bowl met […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.