Diner

Geroosterde groenten pasta

Geroosterde groenten pasta

Met deze geroosterde groenten pasta heb je niet eens door dat je zoveel groenten eet. In dit recept zitten 5 verschillende soorten groenten verwerkt en geloof me dat je dat niet terug proeft. Een ideale manier om toch je groenten te eten als je het wat lastig vind om je groenten binnen te krijgen. Ook is dit recept echt super makkelijk. Voor deze geroosterde groenten pasta rooster je namelijk alle groenten in de oven, waardoor de oven het grootste deel van het werk doet. Dit blend je met wat andere ingrediënten tot een gladde saus. Daarna hoef je eigenlijk alleen je pasta nog maar te koken en de saus te mengen met de pasta. Niet veel werk dus maar wel een heerlijke en voedzame maaltijd. Deze pasta is al lekker op zichzelf, maar is niet zo hoog in eiwitten. Daarom kun je hier goed nog je favoriete eiwitbron aan toe te voegen om het zo een volwaardige maaltijd te maken. Deze saus is ook echt ideaal om te mealpreppen. Je kunt meteen een grotere hoeveelheid maken en de andere dagen alleen nog maar even wat pasta te koken en de saus op te warmen. Ben je op zoek naar meer lekkere pasta recepten? Probeer dan ook zeker eens deze broccoli pasta of deze tomaat aubergine pasta.

Let’s make some pasta!

Ingrediënten
voor 3-4 personen
– 250 gram (volkoren) pasta naar keuze
– 1 courgette
– 1 rode paprika
– 1 winterpeen
– 1 ui
– 1 bol knoflook
– 250 gram cherry tomaatjes
– 1 tl oregano
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1/2 tl zout
– flinke hand verse basilicum
– 70 gram tomatenpuree
– 100 ml Alpro cooking light (of kookzuivel naar keuze)
– 1 el citroensap
– 2 el Parmezaanse kaas
– snuf chili vlokken
rucola, pijnboompitten, extra Parmezaanse kaas

Bereiding
1. Snijd de courgette, paprika, winterpeen en ui in grove stukken en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg hier ook de cherry tomaten en knoflook aan toe. Besprenkel met olijfolie, de oregano, gerookt paprikapoeder en zout. Meng door elkaar en zet in de oven voor circa 35 minuten totdat de groenten gaar zijn. Roer halverwege een keer door
2. Meng in een blender de geroosterde groenten met de basilicum tomatenpuree, Alpro cooking light en het citroensap tot een gladde saus
3. Kook ondertussen de pasta zoals beschreven staat op de verpakking. Houdt wat van het pasta water achter
4. Doe de saus in een pan en voeg hier een snuf chili vlokken aan toe, de Parmezaanse kaas en wat van het pasta water. Doe ook de gekookte pasta erbij en meng dit tot een geheel. Voeg eventueel nog wat extra pasta water toe indien nodig en breng op smaak met peper en zout
5. Serveer de pasta met wat rucola, pijnboompitten en extra Parmezaanse kaas. Voeg je favoriete eiwitbron toe om dit een volwaardige maaltijd te maken

Geroosterde groenten pasta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.