Diner

Broccoli pasta

Broccoli pasta

Ben je op zoek naar een makkelijk en lekker pasta recept? Dan is deze broccoli pasta echt perfect. Hij is zo ontzettend lekker en je krijgt stiekem heel wat groenten binnen met deze pasta. De saus is gemaakt op basis van broccoli, feta en basilicum en dat maakt hem echt super smaakvol. Om hem nog lekkerder te maken rooster je een bol knoflook in de oven en karameliseer je de ui langzaam. Een super smaakvolle pasta die ook nog eens heel goed voor je is. Ik vind het lekker om deze te serveren met wat geroosterde tomaten voor extra smaak. Deze broccoli pasta is wat mij betreft echt comfort food. Een super lekkere romige saus die je echt geweldig gaat vinden. Op zoek naar meer lekkere pasta recepten? Probeer dan ook zeker eens deze tomaat aubergine pasta of deze romige paprika pasta.

Let’s make some pasta!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– 300 gram (volkoren) pasta naar keuze
– 1 stronk broccoli (circa 500 gram)
– 1 bol knoflook
– 1 ui
– 100 gram feta + extra
– flinke hand basilicum
– 1 el citroensap
– 1 el olijfolie + klontje boter
– 150 gram cherry tomaatjes
pijnboompitten, basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de bovenkant van de knoflook eraf en besprenkel met olijfolie. Zet in de oven voor circa 30 minuten. Leg ook de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Rooster de tomaatjes voor circa 15 minuten mee
2. Snijd de ui in ringen. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en karameliseer hier de ui in op zacht vuur. Roer af en toe door en bereid ondertussen de rest. Voeg op het einde een klein klontje boter en zout toe
3. Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Kook voor circa 5 minuten totdat de broccoli zacht is. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking en houd 2-3 flinke soeplepels van het pasta water achter
4. Blend de gekookte broccoli samen met de basilicum, citroensap, feta, 2 lepels van het pasta water, peper en zout tot een gladde saus
5. Voeg de saus toe aan de gekarameliseerde ui, gevolgd door wat pasta water en de gekookte pasta. Verwarm dit nog even mee
6. Maak de pasta af met de geroosterde tomaatjes, extra feta en pijnboompitten

Broccoli pasta

1 Reactie

  1. […] saus op te warmen. Ben je op zoek naar meer lekkere pasta recepten? Probeer dan ook zeker eens deze broccoli pasta of deze tomaat aubergine […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.