Ontbijt Snacks Sweets

Banaan koekjes

Banaan koekjes

Deze banaan koekjes zijn weer een perfect recept voor wanneer je een rijpe banaan over hebt maar niet weet wat je ermee moet doen. Met dit recept maak je snel met een paar ingrediënten die je mogelijk al in huis hebt heerlijke koekjes die je lekker tussendoor kunt eten of een paar kunt nemen als je een snel ontbijt wilt hebben. Ze zitten vol met vezels door de havermout, pindakaas en pecannoten en daarvoor een voedzame snack of ontbijt. Hierdoor ben je langer verzadigd. Zeker als je ze als ontbijt neemt met nog wat extra kwark voor wat eiwitten heb je een super start van de dag. Het lekkerste zijn deze banaan koekjes natuurlijk wanneer ze net uit de oven komen en nog warm zijn, maar je kunt ze ook prima bewaren. Ook kun je ze invriezen en er een uit halen wanneer je ze nodig hebt. Een ideaal recept dus om te mealpreppen. Je maakt deze koekjes in 1 kom, dus je hebt ook nog eens weinig afwas. Ideaal als je het mij vraagt. Ben je op zoek naar meer lekkere recepten die perfect zijn om die rijpe bananen op te gebruiken? Probeer dan ook zeker eens dit chai bananenbrood of deze bananenbrood baked oats.

Let’s make some cookies!

Ingrediënten
voor 6 – 8 stuks
– 1 rijpe banaan
– 90 gram havermout
– 1-2 el maple syrup
– 2 el pindakaas
– 1 tl vanille extract
– 1 tl kaneel
– 1 el chocolade chips
– 1 el pecannoten
– snuf zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Prak de banaan in een kom
2. Voeg hier vervolgens de havermout, kaneel, snuf zout, maple syrup, vanille extract en pindakaas aan toe. Meng dit tot een geheel en roer vervolgens de chocolade en pecannoten er doorheen
3. Maak koekjes van het beslag. Gebruik hiervoor ongeveer 1 el per koekje en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
4. Zet in de oven voor 12 – 15 minuten totdat de randjes goudbruin zijn

Banaan koekjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.