Ontbijt

Bananenbrood baked oats

Bananenbrood baked oats

Nog op zoek naar een lekker ontbijtje voor het weekend? Maak dan deze bananenbrood baked oats. Eigenlijk is het een soort van mini eenpersoons bananenbrood die je als ontbijt kunt eten, wie wil dat nou niet? Deze bananenbrood baked oats is ook perfect om die bruine overrijpe banaan op te gebruiken die je nog in de keuken hebt liggen. Minder lekker om hem zo op te eten, maar in deze baked oats is hij perfect. Daarom zou ik je ook niet aanraden om een banaan te gebruiken die nog niet zo rijp is, dat maakt het geheel een stuk minder lekker. Zelf heb ik deze baked oats gegeten met wat extra pindakaas en plantaardige kwark, maar hij is ook op zichzelf al super lekker. Het fijne aan dit recept vind ik ook dat je alle ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt. Geen boodschappen doen, maar wel een lekker ontbijtje in het weekend op tafel kunnen zetten. Op zoek naar meer lekkere baked oats recepten? Probeer dan ook zeker eens deze bounty baked oats of deze carrot cake baked oats.

Let’s make some baked oats!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 70 gram havermout
– 1 banaan
– 200 ml plantaardige melk
– 1 dadel
– 1 el chiazaad
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 tl kaneel
– 1 el chocolade chips
– 1 el gehakte walnoten
– snuf zout
pindakaas, plantaaridge kwark

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Doe alle ingrediënten voor de baked oats in een blender: de havermout, de banaan (hou eventueel wat plakjes achter voor op de bovenkant), dadel, chiazaad, bakpoeder, kaneel, snuf zout, plantaardige melk en vanille extract. Meng dit tot een glad geheel
2. Roer vervolgens de chocolade chips en stukjes walnoot er doorheen
3. Giet het mengsel in een ovenschaaltje en maak af met wat overgebleven plakjes banaan, extra chocolade chips en stukjes walnoot
4. Zet in de oven voor circa 30 minuten
5. Serveer de baked oats zoals hij is of met wat extra pindakaas en/of plantaardige kwark

Bananenbrood baked oats

1 Reactie

  1. […] het is net een taartje die je in de ochtend gewoon als ontbijt kunt eten. Al eerder maakte ik deze bananenbrood variant, dus daarop moet natuurlijk een appeltaart variant volgen. Appeltaart is sowieso altijd een […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *