Ontbijt

Blauwe bes cheesecake wentelteefjes

Blauwe bes cheesecake wentelteefjes

Wentelteefjes vind ik een heerlijk verwen ontbijt. Lekker om in het weekend te maken en van te genieten. De originele variant wordt vaak afgemaakt met suiker. Zelf maak ik graag ontbijtjes die juist lager zijn in toegevoegde suikers, maar wel nog steeds heel erg lekker zijn. Ik hou ervan om gebruik te maken van natuurlijke producten die het zoet maken, zoals fruit. Dit maakt het een stuk voedzamer en het is minstens zo lekker. Samen met Alpro ging ik de ontbijt challenge aan om een lekker recept te maken zónder toegevoegde suikers. Natuurlijk bevatten sommige producten van nature suikers zoals het fruit, maar extra suiker is er niet aan toegevoegd. Ik kan je vertellen dat deze blauwe bes cheesecake wentelteefjes zeker een geslaagd ontbijt is en dat zonder de extra suikers. Dat is een win-win als je het mij vraagt. Een heerlijk en voedzaam ontbijt met de smaak van een blauwe bessen cheesecake, daarmee kan je dat niet meer stuk. Op zoek naar meer lekkere wentelteefjes recepten? Probeer dan ook zeker eens deze choco cherry wentelteefjes of deze pompoen wentelteefjes.

Let’s make some wentelteefjes!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 3 sneetjes brood
– 100 ml ongezoete amandeldrink
– 1/2 banaan
– 1 el gemalen lijnzaad
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel
– sap van 1/2 citroen + 1 tl extra
– 100 gram plantaardige variatie op kwark ongezoet
– 1 el plantaardige roomkaas
– 100 gram (diepvries) blauwe bessen
– 1 el chiazaad
– vanille flavdrops of 1 tl vanille extract + 2 tl maple syrup
pecannoten, blauwe bessen, banaan, kokosrasp

Bereiding
1. Meng in een diep bord of diepe schaal de gemalen lijnzaad met de kaneel
2. Doe in een blender (of gebruik een staafmixer) de plantaardige melk, de halve banaan, citroensap en vanille extract en blend dit tot een geheel. Voeg het mengsel toe aan het bord met de andere ingrediënten
3. Verwarm de blauwe bessen ondertussen in een pannetje op het vuur totdat deze ontdooid zijn. Voeg een paar druppels vanille flavdrops toe of 1 tl maple syrup en de chiazaad toe en laat dit nog even mee verwarmen. Verwijder van het vuur en laat staan terwijl je de rest maakt
4. Verhit een koekenpan op het vuur met een scheutje olie of wat boter
5. Haal de sneetjes brood door het mengsel heen en bak deze op middelhoog vuur in de pan. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin
6. Meng in een schaaltje de plantaardige variatie op kwark met de roomkaas, 1 tl citroensap en een paar druppels vanille flavdrops of 1 tl vanille extract + 1 tl maple syrup
7. Snijd de andere helft van de banaan in plakjes en serveer de wentelteefjes met wat overgebleven plakjes banaan, de cheesecake topping, de blauwe bessen compote en kokosrasp

* deze post is gesponsord door Alpro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.