Ontbijt

Pompoen wentelteefjes

Pompoen wentelteefjes

Wentelteefjes zijn een heerlijk verwen ontbijt. Deze pompoen wentelteefjes zijn perfect voor in het pompoen seizoen. Pompoen is niet alleen lekker in hartige gerechten, maar is ook perfect in zoete gerechten. Eigenlijk kun je het overal wel in gebruiken. Zo dus ook in deze pompoen wentelteefjes. De pompoen geeft een oranje lekkere kleur aan de wentelteefjes en geeft ook een heerlijke smaak. Wentelteefjes zijn ook perfect voor als je nog wat restjes oud brood hebt, op deze manier kun je ze op een lekkere manier nog op eten zonder ze weg te hoeven gooien.

Let’s make some french toast!

Ingrediënten
voor 4 stuks
– 4 sneetjes brood
– 100 gram pompoen
– 75 ml plantaardige melk
– 1 el (kikkererwten)meel
– 1 tl lijnzaad
– 1 el agave siroop
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel
banaan, plantaardige kwark, bramen, pecannoten, tijm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd een stuk pompoen van circa 100 gram of gebruik 100 gram pompoen blokjes. Leg  deze op eenbakplaat en bestrooi met wat kaneel. Zet voor circa 30 minuten in de oven
2. Pureer de pompoen tot een fijne puree
3. Meng in een diepe, wijde kom waar je de boterhammen goed in kan leggen de pompoenpuree met de plantaardige melk, (kikkererwten)meel, lijnzaad, agavesiroop en vanille. Laat dit circa 5 minuten staan
4. Verhit een bakpan met wat boter of olie en haal de sneetjes brood door het mengsel
5. Bak de sneetjes brood goudbruin aan beide kanten. Herhaal dit met de overige sneetjes brood
6. Serveer de pompoen wentelteefjes met plakjes banaan, plantaardige kwark, bramen, pecannoten en verse tijm

Pompoen wentelteefjes

2 Reacties

  1. […] jij ze het liefst hebt. Op zoek naar meer lekkere zoete pompoen recepten? Probeer dan ook eens deze pompoen wentelteefjes, deze pompoen pannenkoeken of deze pompoen overnight […]

  2. […] Als er een ontbijt is waar je mij heel blij mee kunt maken dan zijn het wel pannenkoeken. Nu in de herfst vind ik ze het lekkerste met pompoen. Al eerder heb ik pompoen pannenkoeken gemaakt, maar vaak maak ik mijn pannenkoeken met banaan. Dit omdat ik banaan lekker vind, maar ook omdat het een ideale manier is om je pannenkoeken wat zoeter te maken. Omdat ik weet dat er veel mensen zijn die niet van banaan houden, nu een lekkere variant zónder banaan, namelijk deze lekkere pompoen appel pannenkoeken. Deze zijn minstens net zo lekker en krijgen een extra herfstige touch door de warme gebakken kaneel appeltjes erbij. Als dit geen perfect herfstontbijt is dan weet ik het ook niet meer. Ik kijk er nu alweer naar uit om ze in het weekend lekker te kunnen maken. Op zoek naar meer pompoen recepten? Probeer dan ook zeker eens dit pompoenbrood of deze pompoen wentelteefjes. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.