Ontbijt

Ontbijttaartje

Ontbijttaartje

Ontbijten met taart, wie wil dat nou niet? Dit ontbijttaartje is daar helemaal perfect voor. Eigenlijk is het een soort mini bananenbrood in de vorm van een ontbijttaartje. Daar wil je de dag toch mee beginnen?! Heerlijk om te maken wanneer je zin hebt in een lekker luxe ontbijt en net wat meer tijd hebt in de ochtend. Het duurt namelijk wel even wat langer om klaar te maken, maar dan heb je wel een heel erg lekker ontbijt. Zelf vind ik het altijd lekker om dit af te maken met een snelle, makkelijke zelfgemaakte frambozen jam en wat kwark. Zo heb je meteen een lekker vullend en voedzaam ontbijt en kun je er weer een hele ochtend tegenaan. Ik vind het in ieder geval een feestje om te eten in de ochtend. Op zoek naar meer feestelijke ontbijttaartjes? Probeer dan ook eens dit mango kwark paastaartje (die kan ook prima als het geen Pasen is) of deze banoffee taartjes.

Let’s make some cake!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 65 gram havermeel
– 15 gram amandelmeel
– 1 banaan
– 120 ml plantaardige melk
– 1 dadel
– 1 tl vanille extract
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl appel cider azijn
– snuf kaneel + speculaaskruiden
– 1 el maple syrup of andere zoetstof
– 1 el walnoten
– snuf zout
plantaardige kwark, frambozen, walnoten

voor de chia jam
– 100 gram (diepvries)frambozen
– 1 el chiazaad
– een paar druppels vanille flavdrops of 1 el maple syrup + 1 tl vanille extract

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden
1. Meng in een kom het havermeel met het amandelmeel, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en een snuf zout
2. Doe de banaan in een blender samen met de dadel, vanille extract, appel cider azijn en maple syrup. Meng dit tot een glad geheel
3. Voeg het bananen mengsel toe aan de kom en meng het tot een samenhangend geheel
4. Hak de walnoten fijn en roer deze door het beslag heen
5. Neem een schaaltje of bakvorm en giet hier het beslag in. Zet in de oven voor circa 20 – 25 minuten.
6. Maak ondertussen de chia jam door de frambozen in een pannetje te verwarmen tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens het chiazaad en flavdrops of maple syrup en vanille extract toe en verwarm dit nog even mee
7. Gebruik een saté prikker om te kijken of het taartje gaar is
8. Serveer het ontbijt taartje met wat plantaardige kwark, de frambozen chia jam, verse frambozen en extra walnoten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.