Diner

Geroosterde paprika stoof

Geroosterde paprika stoof

Met dit koude weer vind ik niks zo lekker als een verwarmende stoof. Het is echt een ideaal gerecht voor koude dagen en je kunt er lekker veel groenten in verwerken. Deze geroosterde paprika stoof zit vol met smaak en is ook nog eens goed voor je. Gevuld met lekker veel groenten en kikkererwten is deze stoof heel voedzaam. De cashewpasta in dit recept maakt de stoof lekker romig zonder room te gebruiken. Door de groenten te roosteren krijgt de stoof een extra lekkere smaak. Zelf vind ik het heerlijk om deze te serveren met wat zelfgemaakt naanbrood, maar als je geen tijd hebt om dit te maken kun je deze natuurlijk gewoon in de supermarkt kopen. Ook kun je de stoof serveren met wat zilvervliesrijst of volkoren couscous. De dag erna had ik nog wat restjes en toen heb ik hem zelf met wat volkoren couscous gegeten wat ook zeker een aanrader is. Ideaal, zo kun je een gerecht meteen net weer wat anders maken zonder er veel moeite voor te doen. Hoe dan ook, deze geroosterde paprika stoof is een heerlijk recept om te maken. Het duurt wel even wat langer, maar vooral de oven en de pan doen het werk. Op zoek naar meer lekkere verwarmende recepten? Probeer dan ook eens deze linzen stoof met paddenstoelen of deze zoete aardappel amandelstoof

Let’s make some stew!

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden
1. Snijd de bloemkool roosjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat
2. Voeg de rode paprika’s en de knoflookteentjes hier aan toe zonder deze schoon te maken
3. Bestrooi met wat peper, zout en een scheutje olijfolie en meng dit goed door. Zet voor circa 45 minuten in de oven en meng het geheel halverwege een keer door
4. Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat uitlekken
5. Snipper de ui fijn
6. Zodra de groenten klaar zijn, maak dan de rode paprika’s en de knoflook teentjes schoon
7. Doe de volgende ingrediënten in een blender en blend tot een glad geheel: de geroosterde paprika’s, knoflook, groentebouillon en cashewpasta
8. Verhit een grote pan op het vuur met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui aan
9. Voeg vervolgens de gerookte paprikapoeder, oregano, tijm en tomatenpuree toe en laag dit even mee bakken
10. Doe de tomatenblokjes, geroosterde paprika uit de blender, kikkererwten en geroosterde bloemkool erbij en laat het geheel circa 30 minuten zachtjes koken zodat het wat indikt
11. Maak de stoof af met 2 handjes boerenkool of spinazie en het sap van 1/2 citroen. Breng op smaak met peper en zout
12. Serveer de stoof met wat zelfgemaakt naanbrood, rijst of couscous en maak eventueel af met wat geroosterde cashewnoten

Ingrediënten
voor 4 personen
– 1 bloemkool
– 2 rode paprika’s
– 2 handjes boerenkool of spinazie
– 6 teentjes knoflook
– 1 ui
– 2 blikken kikkererwten (400 gram per stuk)
– 2 blikken tomatenblokjes (400 gram per stuk)
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 400 ml groentebouillon
– 2 flinke el cashewpasta
– sap van 1/2 citroen
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl gedroogde oregano
– 1 tl gedroogde tijm
homemade naanbrood, geroosterde cashewnoten

* Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de producten van KoRo. Met mijn code ‘HILDE’ krijg je 5% korting op je bestelling!

Geroosterde paprika stoof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.