Ontbijt

Peer baked oats

Peer baked oats

Niks zo fijn als een lekker verwarmend ontbijtje op een koude ochtend. Deze peer baked oats is daar een perfect recept voor. De verwarmende smaken in de peren compote maken dit een heerlijk ontbijtje die je een lekker warm gevoel geven. Daarnaast voelt een baked oats gewoon altijd alsof je een cake aan het eten bent maar dan als ontbijt. Deze twee samen zijn dus een perfecte combinatie voor een lekker ontbijt. Je hebt wel even wat meer tijd nodig aangezien deze wel iets langer duurt om te maken, maar ik kan je vertellen dat deze het helemaal waard is. Zeker nu we in de december maand zijn en net wat meer tijd en zin hebben om een uitgebreider gerecht te maken. Ideaal voor in het weekend of alvast voor in de kerstvakantie. De peren compote is niet alleen lekker in deze peer baked oats, maar kun je ook prima maken en op je eigen manier gebruiken, bijvoorbeeld als topping voor je havermout, yoghurt of pannenkoeken. Maar, ik daag je ook zeker uit om het eens in deze combinatie met de baked oats te proberen. Op zoek naar meer lekkere peer recepten? Probeer dan ook eens deze peren cake of deze peren crumble met dadels.

Let’s make some baked oats!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 70 gram havermout
– 200 ml plantaardige melk
– 1/2 scoop Myprotein vegan vanille soy protein
– 1 el chiazaad
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– snuf speculaaskruiden
– 1 tl vanille extract
– snuf zout
– 50 gram plantaardige kwark
amandelschaafsel, amandelpasta, kokosrasp

voor de perencompote
– 2 peren
– 1 el maple syrup
– 1 el citroensap
– 1 el rozijnen
– 50 ml water
– 1 steranijs
– 2 kardemom peulen
– ca. 1 tl geraspte gember
– 1 tl kaneel


Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden

Begin met het maken van de perencompote
1. Snijd de peren in kleine stukjes
2. Verwarm een pan op het vuur en voeg hier de stukjes peer aan toe. Voeg hier de rest van de ingrediënten voor de compote aan toe behalve de rozijnen. Laat het geheel 10 – 15 minuten koken totdat het indikt tot een compote. Voeg nu de rozijnen toe en verwarm dit nog even mee. Verwijder vervolgens de kardemom peulen en de steranijs uit de compote en zet het vervolgens aan de kant terwijl je de rest voorbereid
3. Doe de havermout in een blender samen met de plantaardige melk, ongeveer de helft van de peren compote, chiazaad, bakpoeder, vanille extract, kaneel, speculaaskruiden en een snuf zout. Blend dit tot een glad geheel 
4. Gebruik één of twee ovenschaaltje(s) en voeg hier de helft van het beslag aan toe. Doe de rest van de perencompote in het midden van het pannetje en voeg hier ook de plantaardige kwark aan toe. Giet er vervolgens de rest van het beslag overheen
5. Zet het schaaltje voor circa 20 minuten in de oven
6. Maak af met wat geroosterd amandelschaafsel, kokosrasp en amandelpasta

Met de code HILDE krijg je 36% korting op je aankoop bij MyProtein

*deze post bevat affiliate links

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.