Snacks Sweets

Peren cake

Peren cake

Deze peren cake is een heerlijke cake vol met herfst smaken. Een cake met lekker zoete peren die nu in het seizoen zijn en speculaaskruiden. Ideaal om in het weekend lekker te bakken zodat je voor de rest van de week een voedzaam tussendoortje hebt. Deze peren cake is namelijk gemaakt met voedzame ingrediënten zodat deze perfect is voor tussendoor. Zelf heb ik altijd wel een voorraad in de diepvries liggen zodat ik op de dag zelf er eentje uit kan halen en weer door kan tot het avond eten. Elke keer ben ik op zoek naar nieuwe varianten en probeer ik weer nieuwe combinaties uit, zo ook nu deze peren cake. De keer heb ik de cake gemaakt in een ronde vorm, maar je kunt deze ook in een langwerpige cake vorm maken. Maar net wat je zelf wilt of wat je zelf in huis hebt. Mocht je geen fan zijn van peer, of op zoek zijn naar nog meer lekkere baksels om te maken, probeer dan ook zeker eens deze appelcake of deze carrot cake.

Let’s make some cake!

Ingrediënten
voor circa 12 stuks
– 150 gram volkoren speltmeel
– 50 gram amandelmeel
– 2 peren
– 200 gram 0% appelmoes
– 80 gram dadels
– 120 ml plantaardige melk
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 el appel cider azijn
– 2 el maple syrup
– 1 tl vanille extract
– 1 tl kaneel
– 1 tl speculaaskruiden
– 2 tl bakpoeder
– 1/2 tl baksoda
– snuf zout
– handje amandelschaafsel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng in een kom het volkorenmeel met de amandelmeel, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder, baksoda en een snuf zout
2. Doe de lijnzaad in een schaaltje met het water en zet dit even opzij
3. In een blender, meng de appelmoes met de dadels, vanille extract, plantaardige melk, maple syrup en appel cider azijn tot een glad geheel
4. Rasp de peren en houdt eventueel een paar plakjes over om de bovenkant mee af te maken
5. Voeg nu de geraspte peer, lijnzaad en het mengsel uit de blender toe aan de kom met meel. Meng dit tot een samenhangend beslag
6. Bekleed en bakvorm met bakpapier of vet deze in met wat boter en giet hier het beslag in. Maak de bovenkant af met de plakjes peer die je over hebt gehouden en wat amandelschaafsel
7. Zet in de oven voor circa 60 minuten en laat daarna afkoelen

cake2

1 Reactie

  1. […] met de baked oats te proberen. Op zoek naar meer lekkere peer recepten? Probeer dan ook eens deze peren cake of deze peren crumble met […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.