Ontbijt Snacks Sweets

Chocolade chia mousse

Chocolade chia mousse

Chocolade mousse als ontbijt? Met dit chocolade chia mousse recept kan dat! Deze chocolade chia mousse wordt gemaakt met maar 5 ingrediënten en je hebt hiermee een mega lekker en voedzaam ontbijtje op tafel staan wat net een chocolade mousse is, dat wil je toch. Naast dat hij dus prima als ontbijt kan is het ook een perfect recept voor dessert ’s avonds of als tussendoortje. Eigenlijk kun je hiermee dus alle kanten op. Zelf ben ik minder fan van de structuur van chia pudding en door deze te blenden krijg je dus meer een mousse structuur, wat ik zelf echt ideaal vind. Voor dit recept zou ik wel echt een blender gebruiken, een keukenmachine kan de chiazaad niet zo fijn blenden als een blender. Als je juist houdt van een half geblende structuur kan dat natuurlijk prima. Je moet dit receptje wel even van tevoren maken aangezien het even de tijd nodig heeft om op te stijven, maar het is het wachten zeker waard. Op zoek naar meer lekkere chiapudding recepten? Probeer dan ook zeker eens deze kokos chiapudding of deze banaan choco chiapudding.

Let’s make some chocolate chia mousse!

Ingrediënten
voor 2 – 3 porties
– 65 gram chiazaad
– 350 ml plantaardige melk
– 3 el cacaopoeder
– 3 dadels
– 1 tl vanille extract
kokosyoghurt, extra pure chocola, pecannoten, frambozen

Bereiding
1. Doe alle ingrediënten voor de mousse in een blender en blend dit tot een glad geheel. Houdt je ervan als hij iets zoeter is? Voeg dan een extra dadel toe of wat maple syrup om hem zoeter te maken
2. Doe de mousse in 2 of 3 schaaltjes en zet deze voor minimaal 4 uur in de koelkast
3. Maak de mousse af met wat (kokos)yoghurt, pure chocola, pecannoten en frambozen

Chocolade chia mousse

2 Reacties

  1. […] de Paas tafel. Op zoek naar meer lekkere chocolade mousse recepten? Probeer dan ook zeker eens deze chocolade chia mousse of deze avocado chocolade […]

  2. […] uit op een vroege ochtend. Op zoek naar meer lekkere chia recepten? Probeer dan ook zeker eens deze chocolade chia mousse of deze peer […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.