Ontbijt

Mango passievrucht chiapudding

Mango passievrucht chiapudding

Als ik eerlijk ben, dan ben ik nooit echt een fan geweest van chiapudding. De structuur sprak me totaal niet aan en ik kon ook de manier niet vinden om hem lekker te krijgen. Nu moet ik zeggen dat het door het blenden van de chiapudding de structuur veel beter wordt en daardoor ook veel lekkerder zoals in deze tiramisu chia mousse of deze chocolade chia mousse. Chiapudding vind ik wel een heel fijn ontbijt. Ik merk namelijk dat het me lang verzadigd en ik daarmee de ochtend goed doorkom. Deze mango passievrucht chiapudding heeft mij echt van gedachten doen veranderen. Hierin heb ik een manier gevonden waarin ik chiapudding écht lekker vind. De mango, passievrucht en kokos in deze chiapudding maakt het lekker zomers en dat past perfect bij de zonnige dagen die er steeds meer aan zitten te komen. De mango – passievrucht puree geeft ook net weer een romigere structuur aan het geheel wat er ook voor zorgt dat ik het op deze manier echt een stuk lekkerder vind. Hoe dan ook is deze mango passievrucht chiapudding echt een aanrader.

Let’s make some chia pudding!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 1/2 mango
– 50 gram passievrucht (2 bevroren blokjes)
– 3 el chiazaad
– 100 gram plantaardige kwark
– 100 ml kokosdrink
– paar vanille flavdrops OF 1 tl vanille extract + 1 el maple syrup
– snuf kaneel
kokosrasp, pistachenoten

Bereiding
Maak de chiapudding de avond van tevoren
1. Snijd de mango in blokjes en bewaar de helft om de chiapudding mee af te maken. Blend de andere helft samen met de passievrucht tot een glas geheel
2. Meng voor de chiapudding de plantaardige kwark, kokosdrink, chiazaad, kaneel en vanille flavdrops OF vanille extract en maple syrup door elkaar
3. Verdeel over een of twee glaasjes de mango puree, gevolgd door de chiapudding. Zet deze in de koelkast voor een nachtje
4. Maak in de ochtend de chiapudding af met de overgebleven mango blokjes, kokosrasp en pistachenoten

Mango passievrucht chiapudding

1 Reactie

  1. […] mij vraagt! Ben je op zoek naar meer lekkere chiapudding recepten? Probeer dan ook zeker eens deze mango passievrucht variant of deze chocolade chia […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.