Het is weekend en daar hoort natuurlijk een lekker uitgebreid ontbijtje bij. Pannenkoeken en wafels zijn voor mij het ultieme weekend ontbijt. Een echte verwennerij maar ook zo makkelijk om een stuk voedzamer te maken. Nu de herfst alweer volop bezig is ben ik helemaal dol op alle smaken die het seizoen te bieden heeft. Appel kaneel is er uiteraard een die niet kan ontbreken. Deze appel kaneel wafels zijn dan ook perfect voor een herfstachtige weekend dag. Super makkelijk te maken, lekker en het geeft het echte weekend gevoel. Waarschijnlijk heb je een groot deel van de ingrediënten voor deze appel kaneel wafels al in huis, dus dat is geen reden om ze niet te maken. Op zoek naar meer lekkere wafel recepten? Probeer dan ook zeker eens deze carrot cake wafels of deze chocolate chips wafels.
Let’s make some waffels!
Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 80 gram havermeel
– 100 ml plantaardige melk
– 80 gram 0% appelmoes
– 1 tl appel cider azijn
– 1 tl vanille extract
– 1 tl maple syrup
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– snuf zout
– 1 appel
– 1 el rozijnen
– 1 tl maple syrup
pecannoten, plantaardige yoghurt, extra maple syrup
Bereiding
Verwarm je wafelijzer voor op medium temperatuur
1. Meng in een kom alle ingrediënten voor de wafels: het havermeel, plantaardige melk, appelmoes, appel cider azijn, vanille extract, maple syrup, bakpoeder, kaneel en een snuf zout
2. Snijd de appel in blokjes en bak deze in een pan met een scheutje water. Voeg op het laatste de rozijnen, maple syrup en een snuf kaneel toe en bak dit nog even mee
3. Vet je wafelijzer in met wat boter of olie
4. Voeg een sauslepel van het beslag toe aan het wafelijzer en doe het wafelijzer dicht. Laat de wafels circa 3-4 minuten bakken totdat ze goudbruin zijn. Herhaal dit met de rest van het beslag
5. Maak de wafels af met de gebakken appel, plantaardige yoghurt, pecannoten en extra maple syrup