Diner Lunch

Halloumi aubergine flatbread

Halloumi aubergine flatbread

Ben je op zoek naar een lekkere en makkelijke maaltijd? Probeer dan zeker eens deze halloumi aubergine flatbread. Dit is echt een van mijn nieuwe favorieten die eigenlijk ontstaan is uit restjes. Super makkelijk te maken en onwijs smaakvol. In dit recept maakte ik de flatbreads zelf met dit naanbrood recept, maar je kunt ze uiteraard gewoon in de winkel kopen om het een stuk makkelijker te maken. De harissa geeft de aubergine een heerlijke smaak en de tzatziki is juist een frisse tegenhanger hiervan. Samen met wat halloumi is dit echt een geweldig lekkere combinatie. Je kunt deze prima maken als avond maaltijd, maar hij doet het ook zeker goed als lunch als je een keer zin hebt in iets anders en uitgebreiders. Geloof me, dit halloumi aubergine flatbread recept wil je proberen! Ook fan van flatbread recepten? Maak dan ook zeker eens deze oesterzwam shoarma of dit tikka masala flatbread.

Let’s make some flatbread!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 2 (volkoren) flatbreads
– 1 aubergine
– 150 gram halloumi
– 50 gram plantaardige kwark
– 1/3e komkommer
– 1 el citroensap
– 1 el verse peterselie
– 1 el harissa
– 1 el olijfolie
– 2 flinke el hummus
ingelegde rode ui, sesamzaad, extra peterselie

Bereiding
1. Meng de harissa met de olijfolie in een schaaltje
2. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk beide kanten met het harissa mengsel. Grill de aubergine in een grillpan aan beide kanten
3. Snijd ook de halloumi in plakken en bak deze in een koekenpan met een scheutje olie
4. Rasp de komkommer en knijp hier zoveel mogelijk vocht uit. Meng dit met de plantaardige kwark, citroensap en peterselie. Breng op smaak met peper en zout
5. Besmeer de flatbreads met een dikke laag hummus en verdeel vervolgens de aubergine, halloumi, tzatziki en komkommer plakjes over de flatbreads. Maak af met wat ingelegde rode ui, sesamzaad en peterselie

Halloumi aubergine flatbread

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *