Diner Lunch

Poke bowl met kokosrijst

Poke bowl met kokosrijst

Van deze kleurrijke poke bowl met kokosrijst wordt je meteen vrolijk. Ik hou ervan lekker kleurrijk te eten en met een bowl komt dat altijd wel goed. Deze poke bowl heb ik gemaakt met de kokosrijst van Tilda, dit is een rijst die je alleen nog maar op hoeft te warmen, ideaal dus voor een snelle maaltijd zoals deze poke bowl. Je kunt natuurlijk ook zelf kokosrijst maken door je rijst te koken in wat kokosmelk. De combinatie van de romige kokosrijst in deze poke bowl is echt heerlijk. Zeker samen met de zoete mango, de hartige tempeh en de frisse komkommer. Afgemaakt met een heerlijke licht pittige pinda dressing is dit een top recept. Ideaal als snelle avondmaaltijd of als een uitgebreide lunch.

Let’s make some poke bowls!

Ingrediënten
voor 2 personen

voor de poke bowl
– Tilda basmati kokosrijst
– 175 g gemarineerde tempeh
– 1 mango
– 1 avocado
– 1/2 komkommer
– 2 handjes wortel julienne
– 100 g edemame boontjes
bosui, limoen, sesamzaadjes

voor de spicy pindadressing
– 2 el pindakaas
– 1 el sojasaus
– 1 el limoensap
– 1 tl sriracha
– snuf knoflookpoeder
– water om te verdunnen

Bereiding
1. Snijd de komkommer in halve maantjes, de avocado in plakjes en de mango in blokjes
2. Verwarm de rijst volgens de verpakking
3. Bak de tempeh in een pan met een scheutje olie
4. Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar
5. Maak de pokebowls door de rijst te verdelen over twee kommen, vervolgd door de komkommer, een handje wortel julienne, de tangoblokjes, edemame boontjes en een halve avocado
6. Maak af met de pindadressing, gesneden bosui, sesamzaadjes en extra limoen

Pokebowl met kokosrijst

1 Reactie

  1. […] bowl. Daar wordt je toch meteen blij van. Op zoek naar meer bowl inspiratie? Probeer dan eens deze poke bowl of Buddha […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *