Diner

Hoisin tofu noedels

Hoisin tofu noedels

Waar ik voorheen geen fan was van noedels kan ik er nu geen genoeg van krijgen. Het is een heerlijke manier om lekker veel groenten binnen te krijgen en het is snel klaar. Ook kun je tegenwoordig veel makkelijker volkoren varianten krijgen wat het meteen een stuk voedzamer maakt. Deze hoisin tofu noedels is in ieder geval een heerlijke variant. Mocht je op zoek zijn naar een lekker en makkelijk recept, dan kan ik je deze zeker aanraden. In dit recept heb ik broccoli en paprika gebruikt als groenten, maar het ideale hieraan is dat je zelf kunt kiezen welke groenten jij er lekker in vind, of welke je nog in huis hebt liggen. Mocht je geen fan zijn van tofu? Dan kun je er ook voor kiezen om (vega)kip te gebruiken in plaats van de tofu. Ben je op zoek naar meer noedels recepten? Probeer dan ook zeker eens deze Thaise pinda noedels of deze tofu noodles bowl.

Let’s make some noedels!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– 250 gram volkoren noedels
– 400 gram tofu
– 1 broccoli
– 1 rode paprika
– 1 (rode) ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 1 el maizena
– 3 el hoisin saus
– 2 el sojasaus
– 1 el sesamolie
– sap van 1/2 limoen
– 1 tl sriracha
– 1 tl maple syrup
– 50 ml water
– snuf gerookt paprika poeder + knoflookpoeder
sesamzaad, koriander, extra limoen, bosui

Bereiding
1. Probeer zoveel mogelijk vocht uit de tofu te halen door deze in een theedoek of keukenpapier te wikkelen en er iets zwaars op te zetten
2. Snijd de tofu in blokjes en meng deze met 1 el van de sojasaus, een snuf knoflookpoeder en de maizena
3. Maak de rode paprika schoon en snijd in reepjes, snijd de broccoli in roosjes, de ui in halve ringen en de knoflook en rode peper fijn
4. Meng voor de saus de hoisin saus, de andere el sojasaus, sesamolie, limoensap, sriracha, maple syrup, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder en water door elkaar
5. Verhit een pan op het vuur met wat olie en bak hierin de tofu rondom goudbruin. Verwijder uit de pan en zet opzij
6. Voeg in dezelfde pan een extra scheutje olie toe en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper aan. Bak vervolgens de rode paprika en broccoli mee. Kook ondertussen de noedels zoals vermeld staat op de verpakking
7. Doe de tofu terug in de pan samen met de saus en laat dit even mee verwarmen zodat de saus wat indikt. Voeg eventueel wat extra water toe
8. Serveer de noedels met de hoisin tofu en maak af met wat sesamzaad, koriander, extra limoen en bosui

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.