Diner

Vegan kip kerrie

Vegan kip kerrie

Dit heerlijke recept voor vegan kip kerrie is niet helemaal van mijzelf, maar komt uit het boek van Charlie’s Kitchen. Dit boek staat vol met heerlijke recepten voor een dosis energie en bevat ook nog een aantal tips om je energieker te voelen. Dit recept is er nog maar één van, maar de andere recepten zien er ook onwijs lekker uit. Het recept in het boek is officieel voor gewone kip kerrie, dus met gewone kip en met crème fraiche. Ik heb ervoor gekozen om de kip te vervangen door kipstuckjes en de crème fraiche door haver fraiche. Hierdoor is het gerecht volledig plantaardig, maar nog steeds onwijs lekker. Een heerlijk en voedzame maaltijd waar je gelijk een heleboel energie van krijgt. Klinkt als de perfecte maaltijd toch? Ben je nu benieuwd naar de rest van haar recepten en/of op zoek naar een manier om je energieker te voelen, dan is is Charlie’s boek zeker een aanrader!

Let’s make some chicken curry!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 150 gram zilvervliesrijst
– 1 rode ui
– 160 gram kipstuckjes
– 2 tl kerriepoeder
– 1 el bloem
– 1 rode paprika
– 120 gram haver fraiche
– 35 ml water
– 125 g sperziebonen (diepvries)
verse koriander

Bereiding
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
2. Snijd de paprika in reepjes en de rode ui in halve ringen
3. Verwarm wat een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten
4. Bestrooi de kipstuckjes met de kerriepoeder en bloem en meng dit zodat ze allemaal rondom bedekt zijn
5. Voeg de kipstuckjes toe aan de ui en bak al omscheppend in circa 4 minuten goudbruin
6. Doe dan de paprika erbij en bak circa 1 minuut mee. Voeg vervolgens de haver fraiche toe samen met het water. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Laat circa 5 minuten garen
7. Voeg de laatste 3 minuten de sperziebonen toe en breng op smaak met peper en zout
8. Serveer de vegan kip kerrie met de zilvervliesrijst en maak af met verse koriander

Vegan kip kerrie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.