Ontbijt

Chocolade havergrutten met peer

Chocolade havergrutten met peer

Havermout is inmiddels wel bekend onder de meeste. Maar heb je al ooit eens van havergrutten gehoord, of havergrutten geprobeerd? Havergrutten zijn eigenlijk de gesneden haverkorrels, zonder dat ze geplet zijn. Het is dus de voorloper van de havermout, wat geplette haverkorrels zijn. Dit betekent echter ook dat het wat langer duurt om te bereiden. Havermout is in een aantal minuten klaar, terwijl havergrutten zeker zo’n 10 tot 15 minuten nodig hebben om te koken. Daarnaast is ook de structuur anders. Van havermout ben je waarschijnlijk gewend dat het een fijne structuur heeft. Havergrutten hebben meer een grovere structuur en hebben meer een korrel structuur. Ook als je ze kookt blijft deze korrel vrij intact. Hij wordt wel zachter, maar de structuur blijft. Ik vind het juist wel lekker omdat het net wat meer bite heeft. Absoluut eens de moeite waard om te proberen, al helemaal als je net als ik houdt van wat meer structuur. En zeker met chocola, zoals deze chocolade havergrutten met peer. Een perfect ontbijtje voor een koude ochtend.

Let’s make some oats!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havergrutten
– 100 ml plantaardige melk + 150 ml water
– 1 peer
– 1 dadel
– 1 tl vanille extract
– 1 el cacaopoeder
– snuf kaneel
hazelnootpasta, hazelnoten, kokos, chocolate chips

Bereiding
1. Doe de havergrutten samen met de plantaardige melk, water, cacaopoeder, vanille extract en kaneel in een pan
2. Snijd de dadel in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan de pan
3. Zet de pan op het vuur en laat de havergrutten circa 15 minuten zachtjes op het vuur pruttelen totdat het een pap wordt. Roer regelmatig door. Afhankelijk van je voorkeur kun je de pap iets langer of iets korter laten koken
4. Rooster ondertussen wat hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak deze fijn. Snijd ook de peer in stukjes
5. Doe de havergrutten in een kom en maak af met de stukjes peer, de hazelnoten, hazelnootpasta, chocolate chips en kokos

Chocolade havergrutten met peer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.