Ontbijt

Pompoen havergrutten

Pompoen havergrutten

Weer een lekker recept met havergrutten. Deze pompoen havergrutten is een perfect herfstontbijt. Heerlijk met de warme smaken van kaneel en speculaaskruiden en de pompoen. De bite die de havergrutten geven ten opzichte van gewone havermout is heerlijk in dit recept. Het duurt wel even wat langer om te maken dan gewone havermout, maar dat is het zeker waard. De havergrutten moeten namelijk rond de 15 minuten garen. Maar eerlijk vind ik dat totaal geen probleem. Het maken van de havergrutten heeft juist iets heel mindfulls. Lekker rustig aan de dag beginnen en de tijd nemen om je ontbijt te maken. Ik vind het een hele fijne start.

Let’s make some oats!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havergrutten
– 100 ml plantaardige melk + 150 ml water
– 100 gram pompoen
– 1 banaan
– 1 tl vanille extract
– 1 tl koek- en speculaaskruiden
– snuf kaneel
kokos, amandelschaafsel, amandelpasta, pompoenpitten, bramen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd een stuk pompoen van circa 100 gram en verwijder de zaadlijsten. Bestrooi het stuk pompoen met wat kaneel en leg deze op een bakplaat. Zet voor circa 30 minuten in de oven
Tip: je kunt ook pompoen blokjes gebruiken
Tip: maak meteen een grote portie pompoen puree, zo heb je een voorraad voor de rest van de week 🙂
2. Pureer de pompoen tot een fijne puree
3. Doe de havergrutten in een pan samen met de plantaardige melk, water, koek- en speculaaskruiden, kaneel, vanille extract en pompoen puree
4. Zet de pan op het vuur en laat circa 15 minuten zachtjes op het vuur pruttelen totdat het een pap wordt. Roer regelmatig door. Afhankelijk van je voorkeur kun je de pap iets korter of langer laten koken
5. Snijd ondertussen de banaan in plakjes
6. Voeg aan het einde de helft van de banaan toe aan de pap en laat dit nog even mee pruttelen
7. Rooster wat amandelschaafsel en pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn
8. Doe de havergrutten in een kom en maak af met de plakjes banaan, geroosterde amandelschaafsel en pompoenpitten, amandelpasta, kokos en bramen

Pompoen havergrutten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.