Diner

Taco’s met bloemkool en pompoen

Taco's met bloemkool en pompoen

Deze taco’s met bloemkool en pompoen is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je aan taco’s denkt. Ondanks dat je tortilla wraps met vrijwel alles kunt vullen, associeer ik het vaak toch met Mexicaans. Maar gelukkig zijn tortilla wraps onwijs veelzijdig, want ik ben er dol op. Deze taco’s zijn dan ook echt het proberen waard. De combinatie van smaken is zo onwijs lekker. Ik houd persoonlijk al van geroosterde groenten en pompoen en bloemkool zijn zeker een favoriet. Samen met de avocado dip, zwarte bonen en een mega lekkere spicy tahin dressing is deze maaltijd helemaal af.

Let’s make some taco’s!

Ingrediënten
voor 2 personen

voor de taco’s
– 1/2 bloemkool
– 200 gram pompoen
– 1 blikje zwarte bonen (200 gram)
– 1 avocado
– sap van 1/2 limoen
– 6 mini tortilla wraps of 4 medium wraps
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl komijn
– 1 tl oregano
baby romaine of andere sla, koriander, limoen

voor de spicy tahin dressing
– sap van 1/2 limoen
– 2 el tahin
– 2 tl sriracha
– snuf knoflookpoeder
– water om te verdunnen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Maak de bloemkool en pompoen schoon en was deze. Snijd vervolgens de bloemkool in kleine roosjes en de pompoen in stukjes
2. Meng de bloemkool en de pompoen met de paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn, oregano, scheutje olijfolie en wat peper en zout
3. Verdeel de bloemkool en pompoen over een bakplaat en zet voor circa 30 minuten in de oven. Roer halverwege een keer door
4. Meng voor de dressing de tahin met het sap van 1/2 limoen, de sriracha en knoflookpoeder. Gebruik wat water om de dressing wat te verdunnen tot de gewenste dikte
5. Snijd de avocado in blokjes en prak dit samen met het sap van 1/2 limoen tot een romige avocado dip. Breng op smaak met peper en zout
6. Was de sla en laat deze uitlekken. Bak de tortilla’s in een droge koekenpan circa 10 seconden per kant
7. Vul de tortilla’s door eerst wat sla in de tortilla te doen, er vervolgens de avocado dip over te verdelen, gevolgd door de bloemkool en pompoen en de zwarte bonen. Maak de taco’s af met de spicy tahin dressing, verse koriander en wat extra limoen

Taco's met bloemkool en pompoen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.