Diner Lunch

Pesto parelcouscous salade

Pesto parelcouscous salade

Deze week wordt het warm, tijd dus voor een lekkere salade die je zo op tafel zet. Deze pesto parelcouscous salade is in ieder geval perfect voor een warme dag. Je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan, de oven doet het grootste deel van het werk en hij is onwijs lekker. De groenten worden geroosterd in de oven, maar je kunt dit bijvoorbeeld ook op de barbecue doen mocht je het liever lekker buiten houden. Om het recept nog makkelijker te maken kun je ervoor kiezen om een kant-en-klare pesto te gebruiken in plaats van hem zelf maken, daarmee ben je nog minder tijd kwijt. Deze pesto parelcouscous salade zit vol met groenten, vol met smaak en is ideaal om van tevoren te bereiden. Houdt dan alleen de geroosterde kikkererwten apart om deze knapperig te houden, maar de rest kun je prima alvast klaarzetten. Ook ideaal dus om de dag erna als lunch te maken. Hoe dan ook is deze salade perfect voor de zomer. Op zoek naar meer lekkere zomerse salades? Probeer dan ook zeker eens deze zoete aardappel salade met zongedroogde tomaat of deze Griekse orzo salade.

Let’s make some salad!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 150 gram parelcouscous
– 1 courgette
– 1 rode + 1 gele paprika
– 1 rode ui
– 100 gram cherrytomaatjes
– 1 klein blikje kikkererwten (200 gram)
– 2 handjes veldsla
– 4 flinke el pesto of recept hieronder
– snuf knoflookpoeder + snuf paprikapoeder
pijnboompitten, extra Parmezaanse kaas, basilicum

pesto
– 30 gram verse basilicum
– 1 el pijnboompitten
– 1 el Parmezaanse kaas
– 1 el olijfolie
– 1 teentje knoflook
– sap van 1/2 citroen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
2. Maak de groenten schoon en snijd de courgette in plakjes, de paprika’s in stukjes en de rode ui in kwarten. Laat de cherry tomaatjes heel
3. Verdeel de kikkererwten en de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hierover een scheutje olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Meng dit door elkaar en zet in de oven voor circa 40 minuten. Roer halverwege een keer door
4. Kook de parelcouscous volgens de verpakking
5. Maak de pesto door de pijnboompitten te roosteren en de rest van de ingrediënten in een blender te blenden tot een glad geheel, of gebruik in plaats van de zelfgemaakte pesto 4 el kant-en-klare pesto
6. Maak de salade door de veldsla te mengen met de parelcouscous, geroosterde groenten en pesto. Maak af met de geroosterde kikkererwten, pijnboompitten, basilicum en extra Parmezaanse kaas

Pesto parelcouscous salade

1 Reactie

  1. […] Ben je op zoek naar meer lekkere frisse en zomerse salades? Probeer dan ook zeker eens deze pesto parelcouscous salade of deze Griekse orzo […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *