Diner Lunch

Griekse orzo salade

Griekse orzo salade

Ondanks dat de lente al een tijdje geleden begonnen is, begint het weer nu ook steeds beter te worden. Met het mooie weer krijg ik ook steeds meer zin in zomerse gerechten, zo ook deze Griekse orzo salade. Deze salade is lekker fris, makkelijk te maken en je kunt hem ook goed voorbereiden. Orzo is een pasta soort wat qua vorm lijkt op rijst. De orzo en de kikkererwten in de salade zorgen ervoor dat hij net wat vullender en voedzamer is. Zo is deze Griekse orzo salade perfect als lichte avondmaaltijd, maar doet hij het ook heel erg goed als lunch. Of nog beter, maak hem in de avond en als je nog een restje over hebt kun je hem de dag daarna als lunch eten. Een heerlijk recept die hier zeker vaker terug op tafel komt op zomerse dagen als deze. Op zoek naar meer lekkere salade recepten? Probeer dan ook zeker eens deze mango parel couscous salade.

Let’s make some salad!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 120 gram orzo
– 1 klein blikje kikkererwten (200 gram)
– 250 gram cherry tomaatjes
– 1/2 komkommer
– 1/2 rode ui
– 100 gram groene olijven
– sap van 1/2 citroen
– 1 el olijfolie
– 10 gram verse dille
– 1 el pompoenpitten
– 50 gram feta
– handje veldsla

Bereiding
1. Kook de orzo volgens de verpakking
2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
3. Halveer de cherry tomaatjes en olijven, snijd de komkommer in dunne plakjes, snipper de ui en snijd de dille fijn
4. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan
5. Zodra de orzo gekookt is, meng deze in een kom met de kikkererwten, tomaatjes, olijven, komkommer, rode ui, dille, olijfolie en citroensap. Breng het geheel op smaak met peper en zout
6. Maak de salade af met de geroosterde pompoen pitten en kruimel de feta over de salade heen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *