Snacks Sweets

Choco hazelnoot mousse

Choco hazelnoot mousse

Ben je op zoek naar een lekker en makkelijk dessert dat net even een extra kick heeft? Dan is deze choco hazelnoot mousse echt perfect. Net wat anders dan een gewone chocolade mousse door de toevoeging van de hazelnoot pasta. Met maar 5 ingrediënten maak je deze choco hazelnoot mousse en heel eerlijk is deze ook binnen 10 minuten klaargemaakt. Je moet alleen even wachten omdat hij nog wat moet opstijven in de koelkast, maar geloof me dat het het wachten zeker waard is. Deze mousse is gemaakt op basis van silken tofu, wat eigenlijk een zachtere vorm van tofu is. Hierdoor is de mousse lekker luchtig en romig, maar ook een stuk minder zwaar. Klinkt misschien raar, maar de silken tofu is neutraal van smaak waardoor hij perfect is in een mousse. Zelf vind ik dit echt een perfect dessert, maar deze mousse zal ook zeker niet misstaan op de Paas tafel. Op zoek naar meer lekkere chocolade mousse recepten? Probeer dan ook zeker eens deze chocolade chia mousse of deze avocado chocolade mousse.

Let’s make some chocolate mousse!

Ingrediënten
voor 3 – 4 stuks
– 400 gram silken tofu
– 100 gram pure chocolade
– 2 el hazelnoot pasta
– 3 el maple syrup
– 1 tl vanille extract
geroosterde hazelnoot, extra pure chocola, frambozen

Bereiding
1. Smelt de pure chocola au bain marie
2. Giet het vocht van de silken tofu af
3. Doe alle ingrediënten voor de mousse in een keukenmachine: de silken tofu, pure chocolade, hazelnoot pasta, maple syrup en vanille extract. Blend dit tot een glad geheel
4. Verdeel de mousse over 3 of 4 glaasjes en zet in de koelkast voor minimaal 1 uur
5. Maak de mousse af met wat gehakte geroosterde hazelnoot, pure chocola en wat frambozen

* Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de producten van KoRo. Met mijn code ‘HILDE’ krijg je 5% korting op je bestelling!

Choco hazelnoot mousse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.