Ontbijt

Tiramisu crepes

Tiramisu crepes

Als je op zoek bent naar een lekker verwen ontbijt, dan zijn deze tiramisu crepes echt een aanrader. Het is niet alleen onwijs lekker, het ziet er ook nog eens super feestelijk uit. Perfect dus ook om met de Pasen bijvoorbeeld op tafel te zetten. Mogelijk heb je dan net wat meer de tijd om uitgebreid in de keuken te staan. Daarnaast zijn deze crepes nog een super makkelijk te maken ook. Je hoeft eigenlijk alleen alle ingrediënten voor het beslag in een blender te doen en daarna in een pan op te bakken. De tiramisu smaak maakt dit ontbijt net wat luxer dan wanneer je gewone crepes zou maken, ondanks dat dat al een feestje op zich is. Als je fan bent van tiramisu, dan zijn deze tiramisu crepes een echt verwen ontbijt. Op zoek naar meer lekkere tiramisu recepten? Probeer dan ook zeker eens deze tiramisu baked oats of deze tiramisu overnight oats.

Let’s make some tiramisu crepes!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 40 gram boekweitmeel + 40 gram havermeel
– 1 banaan
– 150 ml plantaardige melk
– 1 espresso (30 ml)
– 1 tl amandelextract extract
– 1 tl cacaopoeder
– 100 gram plantaardige kwark
– 1 tl plantaardige roomkaas
– paar druppels vanille flavdrops of 1 tl maple syrup + 1 tl vanille extract
– snuf zout
cacaopoeder, amandelschaafsel, vers fruit

Bereiding
1. Doe in een blender alle ingrediënten voor de crepes: het boekweitmeel, havermeel, banaan, plantaardige melk, espresso, amandel extract, cacaopoeder en een snuf zout. Blend dit tot een glad geheel
2. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie of boter en bak hier dunne pannenkoeken van het beslag
3. Meng in een schaaltje de plantaardige kwark met de roomkaas, vanille flavdrops of 1 tl maple syrup + vanille extract
4. Rol de crepes op en maak ze af met de yoghurt topping, cacaopoeder, geroosterd amandelschaafsel en vers fruit

Tiramisu crepes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.