Lunch

Bagels

Bagels

Zelf bagels maken is makkelijker dan je denkt. Met dit recept voor bagels maak je met maar 4 ingrediënten je eigen bagels. Deze bagels zijn afgemaakt met de ‘everything’ bagel topping, wat een mix is van sesamzaad, maanzaad, knoflook en ui. Deze topping maakt deze bagels helemaal af, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze weg te laten of bijvoorbeeld alleen sesamzaadjes te gebruiken. Maar net zoals jij het zelf lekker vind. Deze bagels zijn bijvoorbeeld perfect om te maken voor bij de Paas brunch, of bij een andere lunch of brunch. Lekker om te eten met jouw favoriete beleg. Op zoek naar lekkere ideetjes daarvoor? Probeer dan zeker eens deze mango kerrie salade of deze kikkererwten ’tonijn’ salade.

Let’s make some bagels!

Ingrediënten
voor 4 stuks
– 190 gram volkorenmeel
– 185 gram plantaardige kwark
– 1 tl bakpoeder
– 1/2 tl zout

voor de topping:
– beetje ongezoete plantaardige melk
– 1 el witte sesamzaadjes
– 1 el zwarte sesamzaadjes
– 1 tl maanzaad
– 1 tl knoflook granulaat
– 1 tl uien granulaat
– 1/2 tl zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden
1. Meng in een kom het volkorenmeel met het bakpoeder en het zout
2. Voeg hier vervolgens de plantaardige kwark aan toe en meng dit tot een deeg
3. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en vorm hier balletjes van. Gebruik je vinger om er een gat in te maken en een bagel vorm te creëren. De bagel mag best wat groot en plat zijn, deze rijst in de oven namelijk nog
4. Meng voor de topping alle ingrediënten door elkaar behalve de plantaardige melk
5. Bestrijk de bagels met de plantaardige melk en bestrooi met de topping
6. Zet de bagels in de oven voor circa 20 minuten totdat ze goudbruin zijn

Bagels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.