Lunch

Pesto ei sandwich

Pesto ei sandwich

Wie houdt er niet van een goede sandwich? Ik in ieder geval wel. Normaal gesproken neem ik gewoon boterhammen mee naar het werk als lunch, maar als ik thuis ben vind ik het lekker om er net wat uitgebreiders van te maken. Zo ook deze pesto ei sandwich. Deze combinatie is zo ontzettend lekker en is een goede combinatie van eiwitten, gezonde vetten en vezels. Zo heb je een vullende lunch waardoor je langer verzadigd bent en die ook nog eens super smaakvol is. De pesto geeft deze sandwich een super lekkere smaak. In dit recept heb ik ervoor gekozen om de pesto zelf te maken, maar als je deze sandwich nog sneller wil maken kun je er ook voor kiezen om een kant en klare pesto te gebruiken. Hoe dan ook, deze pesto ei sandwich is een heerlijke, snelle en makkelijke lunch die je zeker eens moet proberen. Op zoek naar meer lekkere sandwich recepten? Probeer dan ook zeker eens deze sandwich met kikkererwten ’tonijn’ salade of deze smoked tofu sandwich.

Let’s make some sandwiches!

Ingrediënten
voor 1 sandwich
– 2 sneetjes volkorenbrood
– 2 el pesto
– 1 ei
– 1/2 avocado
– 1 el Parmezaanse kaas
– handje rucola
– scheutje olijfolie + balsamico azijn
– geroosterde pijnboompitten

voor de pesto
– 2 flinke handen basilicum
– 1 el geroosterde pijnboompitten
– 1 el Parmezaanse kaas
– 1 teentje knoflook
– 1 el citroensap
– 1 el olijfolie
– peper en zout

Bereiding
1. Als je de pesto zelf maakt, blend dan alle ingrediënten voor de pesto tot een geheel
2. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie of boter en bak hierin het ei. Breng op smaak met peper en zout. Rooster ondertussen de sneetjes brood. Snijd de avocado in plakjes. Meng de rucola met een scheutje olijfolie en balsamico azijn
3. Besmeer een sneetje brood met de pesto, leg vervolgens de plakjes avocado erop, gevolgd door het ei, de Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola. Leg het andere sneetje er bovenop en snijd doormidden

Pesto ei sandwich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.