Lunch

Geroosterde spruitjes en broccoli

Geroosterde spruitjes en broccoli

Heel eerlijk weet ik eigenlijk niet hoe ik dit gerecht moet noemen. Het zijn geroosterde spruitjes en broccoli, maar heel anders dan je misschien gewend bent. De geroosterde spruitjes en broccoli worden namelijk geserveerd op een heerlijk romige laag hummus en afgemaakt met onder andere de balsamico, gekarameliseerde ui en pijnboompitten. Dit is echt niet je standaard groenten die je misschien gewend bent of überhaupt een standaard maaltijd, maar ik kan je garanderen dat dit echt super lekker is. Zelf vind ik dit heerlijk om te eten als lunch en met naan lekker te dippen. Zo heb je meteen een portie groenten binnen maar dan op een lekkere en specialere manier. Het duurt misschien eventjes, maar dan heb je ook zeker wat. Als je het moeilijk vind om je groenten te eten raad ik je zeker aan om dit eens te proberen. Op zoek naar andere lekkere groenten recepten? Probeer dan ook zeker eens deze geroosterde bloemkool of deze geroosterde spruitjes.

Let’s make some roasted veggies!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 1 kleine broccoli
– 200 gram spruitjes
– 1 ui
– 150 gram hummus
– 1 el pijnboompitten
– 1 el olijfolie
– klontje boter
– balsamico glaze
naan, peterselie, citroen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in circa 4-5 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen
2. Snijd de spruitjes door midden
3. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat en ‘smash’ deze met de onderkant van een glas zodat ze plat worden. Verdeel ook de spruitjes over de bakplaat en besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Zorg ervoor dat de onderkant van de spruitjes op de bakplaat liggen en zet in de oven voor circa 30 minuten. Meng halverwege een keer door
4. Snijd ondertussen de ui in ringen en verhit een pan op het vuur met olijfolie en boter. Voeg hier de ui aan toe en laat deze zachtjes karameliseren. Dit duurt best even en kan je prima op laten staan terwijl de groenten roosteren. Voeg eventueel wat water toe als de pan droog wordt en breng op smaak met zout
5. Verdeel de hummus over een bord, gevolgd door de geroosterde groenten, de gekarameliseerde ui, pijnboompitten, peterselie en citroen. Serveer met naan

Geroosterde spruitjes en broccoli

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.