Lunch Snacks

Maïs courgette koekjes

Maïs courgette koekjes

Vind jij het moeilijk om je groenten binnen te krijgen? Met deze maïs courgette koekjes wordt dat een stuk makkelijker. Hiermee krijg je namelijk meteen een flinke portie groenten binnen, maar wel op een leuke en lekkere manier. Je maakt van de maïs en courgette kleine koekjes die je bakt in een pan en daarna lekker op kunt eten met een knoflook-yoghurtsaus. Deze zijn ideaal om te maken als lunch, maar ook lekker om als snack te eten. Nog een heerlijk zomers receptje om te maken voordat de herfst echt begint. Hoewel deze eigenlijk altijd lekker zijn. Deze koekjes zijn makkelijk te maken, glutenvrij en plantaardig. Lekker voor iedereen.

Let’s make some fritters!

Bereiding
voor 8 koekjes
– 1 courgette
– 150 gram maïs
– 2 stengels bosui
– 2 teentjes knoflook
– 50 gram kikkererwtenmeel
– 50 gram ongezoete sojayoghurt
– 1 el water
– 1 tl citroensap
– 1 tl gemalen komijn
– snuf paprikpoeder
bosui, sriracha

Bereiding
1. Rasp de courgette grof en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de geraspte courgette in een kom
2. Snijd de stengels bosui en 1 teentje knoflook fijn en voeg dit toe aan de kom met de courgette
3. Doe hier ook de maïs, kikkererwtenmeel, komijn, paprikapoeder en water aan toe.Meng dit tot een geheel en breng op smaak met peper en zout. Zet dit voor circa 10 minuten aan de kant
4. Snijd het overige teentje knoflook fijn en meng dit met de yoghurt en citroensap. Breng op smaak met peper en zout
5. Verhit een pan op het vuur met een scheut olie. Zet het vuur lager en bak hier van het mengsel 8 kleine koekjes
6. Serveer de maïs courgette koekjes met de yoghurtsaus, sriracha en extra bosui. Ook lekker met wat salsa ernaast

Maïs courgette koekjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.