Ontbijt Sweets

Geroosterde perziken

Geroosterde perziken

Nu het zomerfruit er nog is geniet ik daar volop van. Perziken zijn absoluut een van mijn favoriete fruitsoorten en deze gebruik ik dan ook graag om lekker ontbijtjes mee te maken. Deze geroosterde perziken is er daar een van. Door de perziken in de oven te roosteren worden ze heerlijk zacht en zoet van smaak. Zelf hou ik heel erg van de combinatie van warm en koud, dus vind ik het heerlijk om de warme perziken af te maken met wat kwark. Natuurlijk kun je dit recept ook gebruiken als dessert en de perziken afmaken met een bolletje ijs. Dat maakt het een heerlijk zomers dessert. Als ontbijt is het met wat kwark ideaal. Deze geroosterde perziken worden afgemaakt met wat granola voor de crunch. De perfecte combi van warm en koud en van zacht en knapperig. Dit is het ontbijt die je nu nog snel wilt maken voordat de zomer weer voorbij is. Op zoek naar meer lekkere recepten om te maken met perziken? Probeer dan ook zeker eens deze perzik crumble of deze perzik overnight oats.

Ingrediënten
voor 2 personen
– 2 perziken
– 100 gram plantaardige kwark
– 2 el granola
– 1 tl maple syrup
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel
kokosvlokken, pecannoten, amandelpasta

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden
1. Snijd de perziken door de midden in twee helften en verwijder de pit. Leg de perziken in een ovenbestendige schaal
2. Meng in een kommetje de maple syrup met de vanille extract en een snuf kaneel
3. Verdeel het mengsel over de perziken heen, het is makkelijk om dit met een kwastje te doen bijvoorbeeld
4. Zet de perziken in de oven voor circa 20 minuten
5. Vul de perziken met de plantaardige kwark en maak af met de granola. Garneer met wat kokosvlokken, pecannoten en amandelpasta

Geroosterde perziken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.