Diner Lunch

Wortel gember soep

Wortel gember soep

Een lekkere soep kan in mijn ogen altijd. Ondanks dat het weer een stuk warmer is ten opzichte van de week hiervoor, wordt ik nog steeds blij van deze wortel gember soep. Ik hou ervan als een soep lekker dik en romig is, en dat heeft deze wortel gember soep zeker. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om wat toppings op de soep te doen. Dit geeft niet alleen een extra crunch, maar zorgt er ook voor dat de soep een stuk vullender wordt. Kikkererwten zijn hiervoor ideaal. Zeker als je ze even roostert in de oven, krijg je lekker knapperige kikkererwten die zorgen voor extra eiwitten en vezels. Naast kikkererwten vind ik het ook lekker om geroosterde noten of zaden toe te gebruiken om mijn soep mee af te maken. Deze zorgen net zoals de kikkererwten voor wat extra crunch, maar ook voor extra eiwitten, vezels en vetten. Zo breng jij je soep naar een hoger niveau. Maar het is ook gewoon heel erg lekker.

Let’s make some soup!

Ingrediënten
voor 4 personen
3 grote winterpenen (circa 800 gram)
– 1 medium zoete aardappel
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 1 stuk gember (circa 1 cm)
– 1 el kerriepoeder
– 800 ml groentebouillon
– 200 ml kokosmelk
sesamzaad, limoen, bosui, groene kruiden

voor de geroosterde kikkererwten
– 1 blikje kikkererwten (200 gram)
– 1 el olijfolie
– 1 tl kerriepoeder
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl gemalen komijn
– snuf knoflookpoeder
– peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
2. Maak de winterpeen en zoete aardappel schoon en snijd in stukjes
3. Snipper de ui en snijd de knoflook, gember en rode peper fijn (optioneel: verwijder de zaadjes van de peper om hem minder pittig te maken)
4. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper aan
5. Voeg vervolgens de winterpeen en zoete aardappel toe en bak dit nog even mee
6. Doe het kerriepoeder erbij en laat dit circa 1 minuut mee bakken voordat je de bouillon erbij doet
7. Laat de soep zachtjes koken totdat alles zacht is, voor circa 20 – 25 minuten

8. Meng ondertussen de kikkererwten met alle ingrediënten voor de geroosterde kikkererwten en breng op smaak met peper en zout
9. Rooster de kikkererwten voor circa 20 minuten in de oven

10. Als de groenten zacht zijn, voeg dan de kokosmelk toe en roer dit goed door
11. Pureer de soep tot een gladde massa en serveer met de geroosterde kikkererwten, limoen, sesamzaad, bosui en groene kruiden

Tip: pureer je soep in de blender. Hierdoor wordt hij veel zachter dan wanneer je hem met een staafmixer pureert. Ik heb hiervoor de Froothie Optimum 9200A gebruikt.

Wortel gember soep

* deze post bevat affiliate links

1 Reactie

  1. […] iedereen blij van wordt. Op zoek naar nog meer lekkere soepjes? Andere favorieten van mij zijn deze wortel gember soep en deze pompoen pastinaak […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.