Deze tempeh springrolls met pinda dipsaus is een heerlijk lichte lunch of diner voor in de zomer. Ze zijn lekker fris en je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan. Je kunt ze dus prima als lunch of diner eten, maar ze zijn ook heerlijk om als hapje te serveren. Daar zul je je gasten zeker mee verassen. De pinda dipsaus erbij is een echte must. Deze maakt de springroll helemaal af. In principe kun je de springroll vullen met wat jij lekker vind, of wat je toevallig nog in huis hebt liggen. Maar dit is denk ik zeker wel mijn favoriete combinatie. Heerlijk fris, knapperig, romig en met een bite. Een perfecte combinatie van smaken en texturen wat mij betreft.
Let’s make some spring rolls!
Ingrediënten
voor 8 springrolls
voor de springrolls
– 8 (zilvervlies)rijstvellen
– 170 gram Boon tempeh
– 1/2 komkommer
– 75 gram wortel julienne
– 1 avocado
– 20 gram alfalfa
– handje verse koriander
sesamzaad, limoen, koriander
voor de pinda dipsaus
– 2 el pindakaas
– 1 el sesamolie
– 1 el sojasaus
– 2 el amandelmelk
– sap van 1/2 limoen
– snuf knoflookpoeder
– chilivlokken naar smaak
Bereiding
Maak eerst de pinda dipsaus
1. Meng de pindakaas in een schaaltje met de sesamolie, sojasaus, amandelmelk, limoensap, snuf knoflookpoeder en naar smaak chilivlokken. Mocht de dipsaus nog te dik zijn, voeg dan wat extra amandelmelk of water toe
2. Snijd de komkommer in reepjes en de avocado in plakjes
3. Bak de tempeh in een koekenpan met wat olie goudbruin
4. Gebruik een groot diep bord die groot genoeg is om de rijstvellen in te leggen. Vul deze met lauw warm water
5. Week een rijstvel circa 10 seconden in het lauwwarm water en leg op een snijplank of bord. Vul het rijstvel in het midden met wat plakjes avocado, komkommer, wortel julienne, tempeh, alfalfa en koriander. Vouw vervolgens de buitenkanten van het rijstvel naar binnen en rol de springroll voorzichtig op
6. Herhaal dit met de rest van de rijstvellen
7. Snijd de springrolls doormidden en serveer met de pinda dipsaus, sesamzaad, limoen en verse koriander