Ontbijt

Tropische boekweitpap

Tropische boekweitpap

Deze tropische boekweitpap is een heerlijk fris en zomers ontbijt. Hiermee waan je je helemaal in de vakantiesfeer. Ik vind het op een warme dag in ieder geval lekker om met een fris en fruitig ontbijt te beginnen. Vaak heb ik dan niet zoveel zin in een heel zwaar ontbijt, maar wel in een die voedzaam is en ook genoeg energie geeft om aan de dag te beginnen. Deze tropische boekweitpap is daar perfect voor. Persoonlijk vind ik boekweit wat minder zwaar vallen dan havermout. Maar door het gebruik van boekweit vult het wel weer beter dan alleen een smoothie, waardoor je langer verzadigd bent. Combineer dat met de zomerse smaken van mango, ananas en kokos en je hebt een super ontbijt om de dag te starten. Zo kun je in ieder geval een hele ochtend er tegenaan.

Let’s make some porridge!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram boekweitkorrels
– 1/2 banaan
– 1/2 mango
– handje diepvries ananas
– 1 el citroensap
– scheut plantaardige melk
– snuf kaneel
kokosrasp, hennepzaad, pompoen- en zonnebloempitten

Bereiding
Begin de avond van tevoren
1. Doe de boekweit in een bakje en voeg dubbel zoveel water toe en de eetlepel citroensap. Zet dit in de koelkast om een nacht te weken
2. Spoel de boekweit in de ochtend goed af
3. Doe alle ingrediënten: de boekweit, 1/2 banaan, 1/2 mango, handje diepvries ananas, scheut plantaardige melk en snuf kaneel in een blender en blend tot een fijne pap. Kijk even hoeveel plantaardige melk je nodig hebt, een scheut zou voldoende moeten zijn
4. Doe de boekweitpap in een kom en maak af met de kokosrasp, hennepzaad, pompoen- en zonnebloempitten

Mango boekweitpap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.