Diner

Lente risotto met asperges

Lente risotto met asperges

Deze lente risotto met asperges is een heerlijk recept voor in het asperge seizoen. De klassieke variant van de asperges kennen we allemaal wel. Dit is een hele lekkere manier om asperges eens op een andere manier te eten. Asperges doen het ook heel goed bij risotto en door ze te grillen krijgen ze ook net weer een andere smaak dan wanneer je de asperges kookt. Sowieso zit je met een risotto al snel goed en met asperges ook. Dat kan bijna niet anders dan dat het een super recept is toch. De risotto is volledig vegan, maar mist zeker zijn smaak niet. Hij wordt lekker romig door de Oatly spread, lekker fris door de citroen en krijg een heerlijke smaak door de pesto. Een perfect recept voor in de lente dus.

Let’s make some risotto!

Ingrediënten
voor 4 personen
– 350 gram risotto rijst
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 250 gram (diepvries)doperwten
– 500 gram asperges
– 1,5 L groentebouillon
– sap van 1/2 citroen
– 2 el Oatly spread naturel
– 2 el vegan pesto
rucola, pijnboompitten, edelgistvlokken

Bereiding
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de asperges schoon en verwijder circa 2 cm van de onderkant
2. Maak de groentebouillon en laat zachtjes op het vuur staan
3. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie. Fruit hierin de knoflook en ui aan
4. Voeg de risotto rijst toe aan de pan en bak dit circa 2 minuten mee
5. Doe daarna een soeplepel bouillon erbij en laat de rijst alle bouillon absorberen. Wanneer de bouillon geabsorbeerd is, kun je een nieuwe soeplepel met bouillon toevoegen. Herhaal dit proces totdat alle bouillon op is. Dit duurt circa 20 – 25 minuten en blijf ondertussen goed roeren
6. Verhit ondertussen een grillpan op het vuur en grill hier de asperges in totdat deze mooie grill strepen krijgen
7. Wanneer de risotto zo goed als klaar is voeg je de doperwten toe en verwarm dit nog even mee. Voeg vervolgens ook het citroensap, de Oatly spread en pesto toe en roer goed door
8. Serveer de pesto met de gegrilde asperges, geroosterde pijnboompitten, rucola en optioneel nog wat edelgistvlokken

Lente risotto met asperges

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.